Adaletsiz toplumda hukukçu olmak...

İlhan Cihaner’i dinliyorum. Gerçek bir hukuk insanı olduğu hemen anlaşılıyor. Sakin, olgun, ölçülü konuşuyor. Etkili, kendini dinleten, düşündüğünü açık anlatan bir...

İlhan Cihaner’i dinliyorum. Gerçek bir hukuk insanı olduğu hemen anlaşılıyor. Sakin, olgun, ölçülü konuşuyor. Etkili, kendini dinleten, düşündüğünü açık anlatan bir konuşmacı. 
Silivri-Çanta’da Cumhuriyet Evleri’ndeyiz. Koop-C’nin düzenlediği bir toplantı. Mahallemiz birbirini bilen, anlayan dostlarımızdan oluşuyor. Onlarla birlikte‘Türkiye’nin Önündeki Dönemeç’ konusunu paylaşıyoruz. Konuğumuz İlhan Cihaner. CHP milletvekili, bu seçimde de aday. Bölgede önseçimle birinci sırada. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken hukukun çiğnendiği bu toplumda başına gelmeyen kalmadı. Cemaat soruşturması yaptığı için makamından alındı, tutuklandı. Gazetede arkadaşımız İlhan Taşcı’nın ‘Cüppeli Adalet’ kitabı da bu olayı anlatıyor. Toplantı sonunda İlhan Cihaner bu kitabı imzalıyor. 
“Ama bu kitabı ben yazmadım ki!” itirazını “bu kitap sizi anlatıyor” diye yanıtlıyoruz. 
Toplantı moderatörü Koop-C II. Başkanı Kemalettin Çelenk sorular soruyor, İlhan Cihaner yanıtlıyor. 
Dinlerken düşünüyorum: “Ne zor, adaletsiz toplumda hukukçu olmak!” 
Sağmalcılar Cezaevi’nde yatışımız aklıma geliyor. Biz Barışçılar orada yatarken Alp Selek de TİP davasından bizimle yatıyordu. Çeşitli kaçakçılık olaylarından yatanlar da aynı koğuştaydı. Alp Selek, bazılarının durumuyla ilgilenir, kimilerine bir dilekçe yazar, tahliyelerini sağlardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Istakozun intikamı! 22 Nisan 2024 | 192 Okunma Başarının psikolojisi... 15 Nisan 2024 | 121 Okunma Özeleştiri?... 08 Nisan 2024 | 103 Okunma Kaderinizi seçtiniz mi?... 01 Nisan 2024 | 267 Okunma Hapishanedeki Ali Sirmen... 25 Mart 2024 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar