Fenerbahçe küme düşer mi?

Bilgin Gökberk, “BaşakCity” dedi onlar için. Tarifi yerli yerinde: “Bir kentte yaşayan insanların parasıyla onları mutsuz etmek için kurulmuş takım.” Biz İstanbul’da yaşayanlar cebimizden gasp edilen...

Bilgin Gökberk, “BaşakCity” dedi onlar için. Tarifi yerli yerinde: “Bir kentte yaşayan insanların parasıyla onları mutsuz etmek için kurulmuş takım.” Biz İstanbul’da yaşayanlar cebimizden gasp edilen paralarla Başakşehir rezaletinin kaynağını sağlıyoruz. Peki, nedir Başakşehir?
Siyasal İslamcılar İstanbul belediyesini ele geçirince, kafalarındaki betondan kenti yaratmak için model gerektiğinin farkındaydılar. Geleneksel İstanbul semtlerinden farklı, öngördükleri yaşam biçimine uygun bir yer yarattılar. Adına da Başakşehir dediler. Muhafazakâr, betondan, sanatsız, sevgisiz, acayip bir semt... İleride ülkeyi ne hale getireceklerinin küçük örneğiydi burası. İktidar basamakları hızla tırmanıldı. Cumhuriyet çöktü ve Yeni Türkiye kuruldu.
Din afyonunu sıkça yutan, milliyetçilikle avutulan ahaliye bir de ayak topu uyuşturucusu şırınga edilmeliydi. Genlerine Cumhuriyet kazınmış Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ile bu işin olmayacağı da kesindi. Her ne kadar FETÖ ile birlikte Fenerbahçe’ye hamle yapıldıysa da, iş tutmadı, kitleler ayağa kalkınca geri adım atıldı. Öyleyse? Sahte başarı öyküsünün zamanı geldi. Muhtemelen geç kaldıklarının da farkındalar, bu sene Başakşehir şampiyon yapılacaktır!

*** Galatasaray değerli arazisini TOKİ’ye verip, pek de matah olmayan bir yerde yeni stadına kavuştu. Tevfik Fikret’in ruhu şahlandı açılış gününde, yöneticiler on takla attı ama protestolara engel olamadılar. Dönemin bakanı Erdoğan Bayraktar taraftara hakaret etti. RTE aradığını bulamadı, tepesi attı. Galatasaray’dan hesap sorulmalıydı elbette. İş üç beş yöneticinin kellesinin alınmasıyla bitecek sananlar yanılır. Kulüp ile lise tartışmasını bir de burada okuyun.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet okuruna veda 05 Nisan 2021 | 1.988 Okunma İflas 25 Mart 2021 | 1.632 Okunma İstanbul Sözleşmesi erkekleri de yaşatır! 22 Mart 2021 | 456 Okunma Vicdan terazisine güvenmek 18 Mart 2021 | 831 Okunma 12 Mart’ı doğru okumak 15 Mart 2021 | 409 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar