Çakma sorun

Muhalif gazeteciler "mesele olmayan meseleleri" kaşımaya kalktılar, baktılar ki "müşterileri" pek üstünde durmuyor, bunun umdukları gibi oyları etkileyecek bir hükmü de yok, vazgeçtiler. Şimdi "döviz kuru" üzerine...

Muhalif gazeteciler "mesele olmayan meseleleri" kaşımaya kalktılar, baktılar ki "müşterileri" pek üstünde durmuyor, bunun umdukları gibi oyları etkileyecek bir hükmü de yok, vazgeçtiler. Şimdi "döviz kuru" üzerine çalışıyorlar, o daha etkili.
Ya da öyle olduğunu sanıyorlar.
Bu "çakma meselelerden" biri, televizyonda siyasi partilere tanınan propaganda süresi...
Televizyon dedikleri, TRT yani.
Eski tek kanallı Türkiye'de önemi vardı. Yetmişli yıllarda.
Haberlerde adının geçmesi için de "Ankara'nın siyaset esnafı" birbirini yer, TRT'ye telefonlar açılır, baskılar yapılır, tehditler yağdırılırdı.
Bu furya insanların ruh sağlığını tehdit eder hale gelmişti.
TRT bir açık oturum yapmış, gazetelerin temsilcilerini de davet etmişti. Küçük bir taşra gazetesinin temsilcisi de "eşitlik ayağından" bu programa katılınca birdenbire meşhur olmuş, herkes onu büyük ve önemli bir adam sanmıştı. (Kendisi şimdi rahmetlidir.) Şimdi bir sürü kanal var, her kanal da ayrı bir partinin reklamını yapıyor.
Dolayısıyla, "TRT ona şu kadar saat yer verdi, bana bu kadar saat yer verdi" diye ağlamanın bir anlamı kalmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.480 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.250 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.197 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.819 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar