Kitaplar, kitaplar...

Sevgili okurlarım farkındadırlar, burada zaman zaman kamuoyunda çok fazla duyulmayan ama önemli olan kitaplardan söz ederim.

Sevgili okurlarım farkındadırlar, burada zaman zaman kamuoyunda çok fazla duyulmayan ama önemli olan kitaplardan söz ederim.

Bugün, çok duyulan ve çok satılan Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan’ın yazdıkları METASTAZ ve CENDEREMetastaz 2 (Kırmızı Kedi Kitabevi) adlı kitaplarıyla söze başlamak istiyorum.

Çünkü bu iki genç gazeteci, Türkiye’deki siyaseti yozlaştıran, bütün demokratik kurumların içine sızmış olan tarikat ve cemaat gerçeğine, özellikle de yargının nasıl ele geçirilmiş olduğuna dikkat çekiyorlar.

AKP/Erdoğan iktidarı, Gülen Cemaati ile el ele, yargıyı ele geçirip Silivri Davalarında, orduyu, üniversiteleri, medyayı perişan etti. Ama daha sonra, iktidarın nimetlerini paylaşmakta aralarında kavga çıkınca Türkiye 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Belediyeler demokrasiyi yeniden kurabilir mi? 26 Nisan 2024 | 9 Okunma ‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 399 Okunma İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar