Hapisteki Cumhuriyetçiler için bildiri

Hapisteki Cumhuriyet çalışanlarının hukukçu ve gazeteci arkadaşları, kamuoyuna iletilmek üzere, imzaya açık bir bildiri hazırlamışlar. Bana, gazetemizin ve benim avukatım olan, bizzat kendisi de bu davanın...

Hapisteki Cumhuriyet çalışanlarının hukukçu ve gazeteci arkadaşları, kamuoyuna iletilmek üzere, imzaya açık bir bildiri hazırlamışlar.
Bana, gazetemizin ve benim avukatım olan, bizzat kendisi de bu davanın sanığı olarak hapis yatmış bulunan Bülent Utku tarafından iletildi.
İkinci Silivri Trajedisi konusunda her pazar kaleme aldığım yazılar bağlamında, bu bildiriyi de siz sevgili okurlarımla paylaşıyorum.

*** “CUMHURİYET GAZETESİ DAVASI TUTUKLULARI ÖZGÜR BIRAKILMALIDIR
Tam bir yıl oldu!
Cumhuriyet gazetesinin yöneticileri, yazar ve çizerleri 31 Ekim 2016 tarihinde başlayan operasyonla gözaltına alındılar ve 05.11.2016 tarihinde tutuklandılar.
Yargılama sürecindeki üç duruşmada sekiz gazeteci ve çalışan özgür bırakılsa da halen dört gazeteci Silivri Cezaevi’nde tutuklu.
Şu ana kadar görülen üç duruşmada ortaya çıkan gerçek şudur:
İddianame adı altında mahkemeye sunulan metin, somut dayanaklardan tümüyle yoksun olduğu kadar suç ve cezanın yasallığı ilkesini de açıkça çiğnemekte, ülkedeki ‘hukuk güvenliğini’ de ayaklar altına almaktadır.
Cumhuriyet Gazetesi davası, bir gazetenin asli faaliyeti olan habercilikten suç üretmeye çalışmak dışında bir anlam taşımamaktadır.
Bu açıklamanın altında imzası olan bizler bu hukuksuzluğu sadece Cumhuriyet çalışanlarına yönelik bir saldırı olarak değerlendir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Belediyeler demokrasiyi yeniden kurabilir mi? 26 Nisan 2024 | 6 Okunma ‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 399 Okunma İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar