Böyle tahmin olur mu?

TV'nin karşısına geçtiniz. X kanalını açtınız. Hava durumu programı başlamış. Sunucu "Yarın bütün Türkiye'de yağış var" diye söze başlıyor. "Yağışlar...

TV'nin karşısına geçtiniz. X kanalını açtınız. Hava durumu programı başlamış.

Sunucu "Yarın bütün Türkiye'de yağış var" diye söze başlıyor. "Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Şemsiyesiz sokağa çıkmayın."

Y kanalına geçiyorsunuz. Tesadüfe bakın ki orada da hava durumu başlamış. Tam geçecekken, sunucunun "Yarın hava bütün Türkiye'de güneşli olacak" dediğini duyuyorsunuz. Nasıl yani?

Sunucu devam ediyor: "Bol yağmurlu, bol karlı bir kışı nihayet geride bırakıyoruz. Yarın ülkemiz günlük güneşlik olacak. Sokağa çıkarken güneş gözlüğünüz yanınızda bulunsun."

Olabilir mi? Hava durumu programları bu kadar taban tabana zıt tahminlerde bulunabilir mi? Hayır!

Niye? Çünkü hava durumu tahminleri, bilhassa uydular sayesinde gayet isabetli hale geldi. Yüzde yüz isabet henüz mümkün değil ama yukarıdaki gibi bir zıtlık da olmuyor. Biri en yüksek sıcaklık için 10 derece diyor, diğeri 11 derece... Biri güneşli diyor, diğeri güneşli ve az bulutlu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeyhül Muharririn 12 Kasım 2018 | 913 Okunma Cenaze marşı 11 Kasım 2018 | 711 Okunma Milyar dolarlık arayış 10 Kasım 2018 | 4.314 Okunma Kaşıkçı niye öldürüldü? 04 Kasım 2018 | 5.696 Okunma Bellek dostu yazı tipi 03 Kasım 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar