Yeni dönemin rotası

Bitti, 7 Haziran’ın ardından yaşanan sıkıntılı günler sona erdi. Türkiye’de artık yeni bir dönem başladı… Şimdi, yeni dönemi şekillendirecek isimler üzerine yoğunlaştık. Oysa...

Bitti, 7 Haziran’ın ardından yaşanan sıkıntılı günler sona erdi. Türkiye’de artık yeni bir dönem başladı…

Şimdi, yeni dönemi şekillendirecek isimler üzerine yoğunlaştık. Oysa asıl önemli olan isimlerden çok izlenecek yol haritası. Çünkü bu yol haritası kabinedeki isimlere göre şekillenmeyecek. Onlar sadece belirlenen hedefe doğru yürüyüşe geçecek.

Öncelik yeni Anayasa…

Sıkıntı var, sistem tıkandı, duvara dayandık. Bunu muhalefet de kabul ediyor. Artık Darbe Anayasası ile Türkiye bir yere gidemiyor. Geleceğe ilişkin tehlike çanları da şimdiden çalıyor. Eğer, Türkiye’yi ileri götürmek istiyor ve gelecek nesillerin sıkıntı çekmesini arzu etmiyorsak, acil adımlar atmamız lazım. 
Nitekim Başbakan Davutoğlu da milletvekilleri ile yaptığı kapalı toplantıda “Sistem kriz doğurmaya müsait” dedi:

-Artık hem Cumhurbaşkanı, hem de Başbakan halk tarafından seçiliyor. Böyle olmadığı, Cumhurbaşkanının Meclis tarafından seçildiği dönemlerde bile Özal-Yılmaz, Çiller-Demirel ve Ecevit-Sezer arasında sorunlar yaşandı. 
Evet, gerçekten de çok ciddi sorunlardı onlar! Belki bugün unutanlar oldu, ama milletçe ciddi bedeller ödedik. 
Davutoğlu devam etti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 645 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 677 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 841 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar