Ne vereyim abime?

Çok kirlendi siyaset, çok... Jel misali bulunduğu kabın şeklini alan insanlar türedi. Meral Akşener'in dediği gibi 'kumar', Sinan Oğan'ın dile getirdiği şekilde 'pazarlık' masaları oluştu. Esnaf...

Çok kirlendi siyaset, çok... Jel misali bulunduğu kabın şeklini alan insanlar türedi. Meral Akşener'in dediği gibi 'kumar', Sinan Oğan'ın dile getirdiği şekilde 'pazarlık' masaları oluştu.

Esnaf pazarlığına döndü bu iş. Sofralar kuruldu, yenildi içildi. 'Ne vereyim abime' muhabbetleri yapıldı. Sonuçlar ortada: Kimi o masadan hak etmediği kadar götürdü, kimi de havasını aldı.

Ama bitmedi. Seçim ikinci tura kalınca, yine aynı tablo ortaya çıktı. Bir defa daha mevcut durumu kâra çevirmeye çalışanlar belirdi. Şimdi de Sinan Oğan, peşine takılan yüzde 5'lik tepki oylarını siyasi ranta çevirme hesapları içine girdi. 'Bedavadan ortak olmayacağız, bakanlık taleplerimiz olacak' türünden sözler sarf etti.

Gerçekten çok kirlendi siyaset. Eskiden olmazdı, yaşanmazdı bunlar. Bir duruşu ve omurgası vardı siyasetçilerin. Kimin kiminle yol yürüyeceği belliydi. Artık kimin kimine iş tuttuğu belli değil. Şimdi bütün izler birbirine karıştı.

Üç-beş oy için 'Ne

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar