TÜSİAD

Pek çok bunalım döneminde olduğu gibi yine gündemde. ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklama ile ciddi tartışmalara yol açtı. ın sözlerine muhatap ...

Pek çok bunalım döneminde olduğu gibi yine gündemde. ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklama ile ciddi tartışmalara yol açtı. ın sözlerine muhatap oldu.

Nedir TÜSİAD? Kimlerden oluşur?..

Açık adı Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'dir. Kamu dışı milli gelirin yaklaşık yarısını oluşturur. Dış ticaretin de büyük bölümünü o gerçekleştirir. Üyeleri, 4 binin üzerinde şirketi temsil eder. Ama üye sayısı bunun çok altındadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi geniş bir tabana oturmaz. Anadolu'nun tamamını temsil etmez. Üyeleri, paranın sahibi ve paraya yön veren kişilerdir.

Genel Merkezi de üyelerinin tamamına yakını da İstanbul'dadır. Başkent Ankara'da ise, Brüksel, Washington, Paris, Berlin ve Londra'da olduğu gibi sadece temsilciliği vardır. Bugünkü Başkanı 1963 Torino doğumlu ve İtalyan asıllı Simone Kaslowski'dir.

Halk arasında sıkça kullanılan 'paran kadar konuş' ifadesinde olduğu gibidir durumu. Arkasında

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 644 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar