Sıkıştılar, sıkıştıralım

Çağlayan Adliyesi’ndeki gelişmeler, milletin içini kan ağlatıyordu… Buna karşılık, rehin alınma haberinin veriliş şekli, yapılan yorumlar, yayınlanan görüntü ve fotoğraflar son derece...

Çağlayan Adliyesi’ndeki gelişmeler, milletin içini kan ağlatıyordu…

Buna karşılık, rehin alınma haberinin veriliş şekli, yapılan yorumlar, yayınlanan görüntü ve fotoğraflar son derece rahatsız ediciydi. Adeta el ele vermişler, terör ve terörist destekçiliğine soyunmuşlardı.
Doğan Medya Grubu çalışanlarının tavrı ve Paralel Medya’dan söz ediyorum.
Doğal olarak bunun sert tepkileri oldu…
Tepkiler de geri adım getirdi. Dün, Hürriyet’te Doğan Yayın İlkeleri Kurulu’nun bir açıklaması yayımlandı. CNN Türk Programcısı Mirgün Cabas için isim vererek “hatalı” denildi. Hürriyet ve Posta gazetelerinde terör örgütünün sembollerinin yayınlanması da “hata” olarak değerlendirildi. İlgili gazete ve televizyonlara gerekli ikaz ve uyarıların yapıldığı belirtildi.
Yeterli mi? Tatmin edici mi?..
Değil elbette. Ama önemli. Demek ki, tepkiler bunalttı. Bir açıklama yapma ihtiyacı hissedildi!
* * *
Açıklama ne kadar samimi tartışmasını bir tarafa bırakalım. Diyelim ki gerekli uyarılar yapıldı. Doğan Medya yönetimi çalışanlarına ayar verdi ve “kendinize çeki düzen verin” dedi.
İşe yarayacak mı?
Yaramayacak elbette…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 644 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar