Sever sevdirmedi

Amaç konusunda çok farklı değerlendirmeler olabilir; ancak ilk bakışta 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili olarak “Kucaklayıcı, farklı, problemlere ilaç ve kurtarıcı” portresi çizildiği...

Amaç konusunda çok farklı değerlendirmeler olabilir; ancak ilk bakışta 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili olarak “Kucaklayıcı, farklı, problemlere ilaç ve kurtarıcı” portresi çizildiği görülüyor. “Erdoğan gibi değil” görüntüsü öne çıkıyor, hatta sanki özellikle vurgulanıyor. 

Ahmet Sever’in “Abdulah Gül’le 12 Yıl” kitabından söz ediyorum… 
Var mı itirazı olan? 
Olamaz, çünkü kitapta anlatılan olaylara ve bizzat Abdullah Gül’ün ağzından çıkan ifadelere bakıldığında, amaç farklı olsa da görünen bu. 
Üstelik kendisinin de bu kitaba onay verdiği açıklanmış durumda. Zaten öyle olmasa, Abdullah Gül “evet” demese, bu kitabın yayımlanması mümkün değildi. 
Ama bence o onayı vermemeliydi. En azından “şimdi değil” demeliydi. 
Bu kitap, böylesine hassas bir dönemde yayımlanmamalıydı… 
Çünkü… 
Kitabın içindeki ifadeler, zamanlaması ve sunuluş biçimi Abdullah Gül’ün hiç de lehine olmadı. Hatta tam tersini söylemek mümkün! Ahmet Sever, Abdullah Gül’e zarar vermek isteseydi, ancak bu kadar başarılı olabilirdi! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 644 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar