Oğul Ilıcak bile isyanda

Yıllar, yıllar önceydi. Zeynep Özal, babası Başbakan Turgut Özal’ın onaylamadığı bir evlilik yapmıştı. Çaldığı müzik aletinden dolayı “davulcu” lakabıyla anılan...

Yıllar, yıllar önceydi. Zeynep Özal, babası Başbakan Turgut Özal’ın onaylamadığı bir evlilik yapmıştı. Çaldığı müzik aletinden dolayı “davulcu” lakabıyla anılan Asım Ekren ile hayatını birleştirmişti. 

Ardından Özal için sıkıntılar birbirini izledi… 
Merhum iş adamı Mete Küçükberber, Zeynep Özal ve Asım Ekren’e reklam amacıyla Jaguar marka bir araba hediye etti. Tabi ortalık ayağa kalktı. Muhalefet bu olayı alabildiğine kullandı. Hatta seçim öncesi BANAP adı altında bir siyasi parti kuruldu. Amblem olarak da davulu delen jaguar figürünü kullandı. Propaganda döneminde her gece TRT’den Özal ve ANAP’a veryansın etti… 
Hiç unutmam, DSİ Toplantı Salonu’nda düzenlediği bir basın toplantısında Özal’a bu olayı sormuştuk. “Yanlış, çok yanlış” demiş, olayı duyar duymaz, kızı ve damadından hediye jaguarın geri verilmesini istediğini söylemişti: 
-Yanlış, ama Zeynep de benim kızım! Ne yapabilirim? 
Bu ifadeyi kullanırken yüz ifadesi değişmiş, içinin acısı dışına vurmuştu. 
* * *
Ilıcak Ailesi ile yıllara dayanan bir dostluğum var. Allah rahmet eylesin, Tercüman Gazetesi’nin sahibi Kemal Ilıcak’ın vefat etmeden önce yaşadığı o sıkıntılı günlerin hepsine şahit oldum. Eşi Nazlı Ilıcak, oğlu Mehmet Ali ve kızı Aslı ile tanışmam da o günlere dayanır. Daha sonra Mehmet Ali Ilıcak ve Nazlı Hanım’la Akşam ve Dünden Bugüne Tercüman gazetelerinde birlikte çalıştık. 
Bayramlar dostlukların tazelendiği günlerdir ve Mehmet Ali Ilıcak’la da her bayram olduğu gibi bu bayram da telefonlaştık. 
Söz dönüp dolaşıp Nazlı Ilıcak’ın Fethullah Gülen ve Paralel Yapı’ya verdiği desteğe geldi. Mehmet Ali Ilıcak’a “kusura bakma ama” dedim: 
-Nazlı Hanım, HDP’ye oy vereceğini yazmış. Bunca terör bağlantısına rağmen böyle bir tavır içinde bulunması Nazlı Hanım’a hiç yakışmadı. 
“Aynen öyle” cevabı ile karşılaştım: 
-Evet öyle, hiç yakışmadı. 
Ve ekledi: 
-Bugün bir gazetem olsaydı, annem de bu yazıları orada yazmak isteseydi, hiç birini yayınlamazdım. 
HHH
Mehmet Ali Ilıcak öylesine doluydu ki!.. “Ah Emin ah” dedi: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 645 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 677 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 841 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar