Ne konuştular?

İhtimaller kayboldu, teke düştü. Şimdi AK Parti-CHP koalisyonunun hayata geçirilip geçirilemeyeceğine bakılıyor. Olursa yeni bir hükümet kurulacak, olmazsa Türkiye yeniden seçime gidecek.  Bu yönde ilk resmi...

İhtimaller kayboldu, teke düştü. Şimdi AK Parti-CHP koalisyonunun hayata geçirilip geçirilemeyeceğine bakılıyor. Olursa yeni bir hükümet kurulacak, olmazsa Türkiye yeniden seçime gidecek. 

Bu yönde ilk resmi temas, AK Parti temsilcisi Kültür Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç arasında gerçekleşti. Ne konuşulduğuna ilişkin olarak ise, yapılan açıklamaların dışında basına pek fazla bilgi yansımadı. Oysa, 2 saate yaklaşan bu ikili görüşmede hayli ilginç diyaloglar yaşandı. 
Öncelikle kişisel değerlendirmeler yapıldı. Her iki taraf da muhatabı hakkındaki düşüncelerini aktardı… 
CHP’li Haluk Koç, Bakan Çelik’e “Siyasete getirdiğiniz entelektüel kapasiteyi ilgiyle izliyoruz” dedi. 
Ömer Çelik de Haluk Koç’a, “siyasetin güvenilir isimlerinden biri olduğunu” söyledi: 
-Sizi izliyorum. CHP’de Genel Başkanlığa aday oldunuz, bir mücadele içine girdiniz ve kaybettiniz. Buna rağmen, ivmenizi korudunuz, aşağı inmedi. Siyasetteki ağırlığınızı muhafaza ediyorsunuz. 
Her iki taraf da muhatabına benzer sözler söyledi: 
-Görüşmeleri yürüteceğimiz ismin siz olduğunuz ortaya çıktığında, ben ve arkadaşlarım büyük bir memnuniyet duyduk. 

Görüşme rahat ve samimi bir ortam içinde geçti… 
Haluk Koç, CHP ile bir koalisyona gitmesinin AK Parti’ye iki önemli noktada avantaj sağlayacağı değerlendirmesini yaptı: 
1) Batı dünyasında Türkiye hakkındaki demokrasi algısı güçlenir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 644 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar