Evet, eziliyor Kürtler

Kim ne derse desin, kim aksini iddia ederse etsin, ortada inkâr edilmeyecek kadar açık bir gerçek var. Bu ülkede Kürtler eziliyor, paspas gibi çiğneniyor, alabildiğine kullanılıyor. Yetmiyor, ölüyorlar...

Kim ne derse desin, kim aksini iddia ederse etsin, ortada inkâr edilmeyecek kadar açık bir gerçek var. Bu ülkede Kürtler eziliyor, paspas gibi çiğneniyor, alabildiğine kullanılıyor. Yetmiyor, ölüyorlar, öldürülüyorlar. 
Failleri de ellerini kollarını sallayarak ortalıkta geziyor.

İnsansak eğer, bunun üzerine gitmemiz lazım. Hem de hep birlikte, el ele vererek, kararlılıkla. Hiçbirimiz kaçamayız bu sorumluluktan. ORC, Kürt vatandaşlarımız arasında geniş bir araştırma yapmış. Son gelişmelerle ilgili olarak ne düşündüklerini sormuş. Çıkan sonuçlar, son derece çarpıcı:

Kürt vatandaşlarımızın yüzde 80’den fazlası, belli illerde kazılan hendeklere tepkili. Desteklemiyorlar bu tür eylemleri. 
Yüzde 79’u özyönetime “hayır” diyor.

Yüzde 81’den fazlası Türk vatandaşı olmaktan herhangi bir rahatsızlık duymuyor.

Yüzde 67’si olayların sorumlusu olarak PKK’yı görüyor. Yüzde 6,2’si daha da ileri gidip, “dış güçlerden” bahsediyor. Durum bu olunca PKK’yı dış güçlerin maşası olarak değerlendirdikleri söylenebilir.

İçlerinden yüzde 71’i HDP’yi de aynı kefeye koyuyor. Çünkü HDP’yi PKK’nın siyasi uzantısı olarak görüyor. 
Ortada açık ve net bir tepki var…

Bu ülkede yaşayan Kürtlerin büyük çoğunluğu, PKK’ya da, HDP’ye de olumlu bakmıyor. Çünkü onlar da biliyorlar yaşadıkları sıkıntıların asıl sorumlularının kimler olduğunu! 

PKK, Kürt çocuklarını dağa kaçırıyor… 
Arkasında HDP var! 
PKK, bazı şehirlere hendekler kazıyor, oralarda yaşayan insanların evlerini tahrip ediyor…

Destekçisi HDP!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar