Erdoğan’ın savaşı!

Doğru söylüyorlar, bir savaş var Türkiye’de. Alabildiğine sert, son derece acımasız ve alabildiğine ahlaktan yoksun!.. “Erdoğan’ın savaşı” diyenler var buna. Oysa bu savaş yeni değil, kökü...

Doğru söylüyorlar, bir savaş var Türkiye’de. Alabildiğine sert, son derece acımasız ve alabildiğine ahlaktan yoksun!..
“Erdoğan’ın savaşı” diyenler var buna. Oysa bu savaş yeni değil, kökü ve geçmişi çok eskilere dayanıyor. Kimi zaman açık, kimi zaman örtülü olarak yüz yıllardır devam edip gidiyor...

Dün Abdülhamit-Osmanlı ve diğerleri vardı!

“Diğerleri” hep aynı kaldı, Cumhuriyet döneminde hedef alınan isimler değişti.
Bugün de Türkiye-Erdoğan ve yine diğerleri var!

Demem o ki, Erdoğan’ın savaşı değil bu. Sizin, bizim, hepimizin mücadelesi. Bir başka ifade ile milli ve yerli olanlarla, milli ve yerli olmayanların meydan muhaberesi!

Dünden bu güne değişen hiçbir şey yok. Bugün sadece, milli ve yerli olanlara yönelik saldırılar biraz daha arttı ve çeşitlendi. Tarih, tekerrür ediyor aslında!

“Diğerleri”, Türk siyasetini hep şekillendirmeye çalıştılar, yıllar boyunca. Yetmedi, içimize el atıp, karıştırmak için uğraştılar. Çeşitli belalar çıkardılar karşımıza. Sürekli olarak yasa dışı silahlı unsurlar beslediler bize karşı.
Gün oldu, darbeler yapıldı bu ülkede. O darbeciler de “diğerlerinin” taleplerini yerine getirmek için var oldular. Boşuna, “Türkiye’de bizim çocuklar yönetime el koydu” denilmedi onlar için.

Yaptılar, ettiler, uğraştılar, ama dip darbelerini hesap edemediler. Bir de milleti istedikleri gibi değiştirip, dönüştüremediler.
Mesela bir Bülent Ecevit ortaya çıktı. Dağa taşa “Karaoğlan” yazdırdı. Koskoca Milli Şef İnönü’yü devirdi. Sonra da haşhaş ekimi ve Kıbrıs meselesinde ABD’ye kafa tutan adam olarak tarihe geçti.

Ya da Erbakan’ı tutamadılar. Büyük bir medya saldırısının arasından sıyrıldı, sandıktan çıkıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanlık Koltuğu’na oturdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 645 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 841 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar