CHP’ye 7 Haziran darbesi

Sandıktan çıkmış, seçimle gelmiş. Arkasında yüzde 52’lik halk desteği var. Yetkileri de Anayasa ile belirlenmiş.  Muhalefete göre bunun hiçbir önemi yok! Tamamı Erdoğan ve Beştepe ile ilgili...

Sandıktan çıkmış, seçimle gelmiş. Arkasında yüzde 52’lik halk desteği var. Yetkileri de Anayasa ile belirlenmiş. 

Muhalefete göre bunun hiçbir önemi yok! Tamamı Erdoğan ve Beştepe ile ilgili hesaplar içinde! “Şöyle olsun, böyle olsun” türünden birtakım söylemler üretiyorlar. Seçim sonuçlarından Cumhurbaşkanlığı Makamı ile ilgili çıkarımlar yapmaya çalışıyorlar. 
Yetmiyor, “kırmızı çizgiler” oluşturuyor, koalisyon pazarlıkları içine Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı da dâhil edeceklerini açıklıyorlar. 
Peki nasıl olacak bu? Anayasa’yı değiştirip, Erdoğan’ın bütün yetkilerini elinden mi alacaklar? 
Hayır değil, onu yapacak bir güce sahip olmadıkları gibi, böyle bir formülü dillendiren de yok… 
Olsa olsa bir koalisyon oluştururken kafalarındaki “arzuları ve beklentileri” protokole yazacaklar. Ortaya koydukları söylemlere bakılırsa, hedefleri bu. 
Demem o ki… 
Anayasa ve yüzde 52’lik halk iradesi bir yanda dururken, yüzde 10 ve yüzde 20’lik yapılar bir “karşı irade” ortaya koyacaklar. Erdoğan da Anayasa’ya değil, bu protokole bakıp ona göre davranacak öyle mi? 
Geçiniz… 
Olacak iş değil. Olmayacağını bu söylemleri dile getiren CHP, MHP ve HDP ile onların dış destekçileri de biliyor. Bir başka ifadeyle bunların “tribünlere mesaj vermekten” öte hiçbir değeri de anlamı da yok. 
* * *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 644 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar