Bir HDP’li vekil portresi

Adı, Ferhat  Encü… HDP listesinden Şırnak Milletvekili seçildi, Parlamento’ya girdi. Aslen “Roboski” dediği Gülyazı Köyü’nden.  Bundan sonra adını çok...

Adı, Ferhat  Encü… HDP listesinden Şırnak Milletvekili seçildi, Parlamento’ya girdi. Aslen “Roboski” dediği Gülyazı Köyü’nden. 

Bundan sonra adını çok duyacaksınız… 
Çünkü Ferhat Encü, kaçakçılığı meşru bir faaliyet olarak görüyor. Bunu da her yerde açık açık söylüyor. Twitler atıyor… 
Mesela, sınırda gidip gelen katırlarının resimlerini çekip paylaşıyor: 
“Roboskililer yine düşer yollara, kaçak ekmekleri için.” 
Hiçbir şey yapamasa mevcut kanuni düzenlemelere ve otoriteye kafa tutuyor: 
“Elektrik gelse, bir kaçak çay demlesem. Çay Kur Genel Müdürlüğü’ne inat.” 
Zaman zaman televizyonlara çıkıyor. Jandarmaya veryansın ediyor. Kaçakçıları allayıp pullayıp, ekmek parası peşinde koşan masum insanlar olarak göstermeye çalışıyor. Yurtdışında benzer konuşmalar yapıyor. 
Milletvekili seçilip Parlamento’ya girdikten sonra Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada ise “hesap sormaktan” bahsediyor: 
“Ailemin ve benim okul masrafını kardeşim Serhat Encü karşılıyordu. O nedenle kaçağa gidiyordu. Eğer ben o sırada üniversitede olmasaydım, muhtemelen ben de orada olabilirdim.” 
Ferhat Ercü, milletvekili seçildikten sonra icraata da başlamış durumda. Yanlış anlaşılmasın, Ankara’da değil kaçakçılık bölgesinde. Çünkü terör örgütü, sınır bölgesinde güvenlik güçlerince alınan tedbirlerin kaldırılmasını istiyor. Oturma eylemleri yaptırıyor, halkı jandarmaya karşı tahrik ediyor. 
En önde de Ferhat Encü var… 
Meşru bir hak peşinde koşar gibi askerle itişip kakışıyor. Yanında götürdüğü malum gazetelerin muhabirlerine şov yapıyor. 
? ? ?
Her zaman söylüyorum. Türkiye gerçekten çok ilginç bir ülke! Dünyanın başka bir ülkesinde böyle bir rezalet yaşansa yer yerinden oynar. Vatandaş sokaklara dökülür, sivil toplum örgütleri ayağa kalkar. 
Bizde destek verenler bile var… 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 644 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar