Bir darbenin hikayesi…

Algı operasyonları ile ortaya konulmak istenenleri bir kenara bırakın. Bildiklerinizi unutun. Ama “Özgür Basına Darbe” sloganını aklınızın bir köşesinde tutun. Çünkü, o doğru; özgür...

Algı operasyonları ile ortaya konulmak istenenleri bir kenara bırakın. Bildiklerinizi unutun. Ama “Özgür Basına Darbe” sloganını aklınızın bir köşesinde tutun. Çünkü, o doğru; özgür basına darbe yapıldı bu ülkede. Hem de tereyağından kıl çeker gibi; sessiz, sinsice ve gürültüsüz.

“Kimler tarafından?” diye sorarsanız… 
Bugün “darbe” diye feryat figan bağıranlar tarafından! 
Hikaye çok ilginç. Şimdi yazacağım kahramanların hepsi gerçek, sıralayacaklarım da yaşanmış olaylar dizisi… 
Olayların geçtiği yer Bugün Gazetesi. O gazete, aslında 2003 Yılı’nda Mehmet Ali Ilıcak tarafından yeniden yayın hayatına kazandırılan Dünden Bugüne Tercüman’dır. Turgay Ciner 2005’te satın almış, adını Bugün olarak değiştirmiştir. O da aynı yıl Akın İpek’e satmıştır. 
Ve o gazetede, İpek’le birlikte son derece ciddi dalgalanmalar ve garip olaylar yaşanmıştır. Gazetenin içi boşaltılmış ve “Fethullahçı” olarak adlandırılan bir grup çöreklenmiştir. 
* * *
İlk operasyon Bülent Keneş’le gerçekleştirildi orada. Tiraj gayet iyi, işler tıkır tıkır giderken, Akın İpek, M. Ali Ilıcak, Metin Yılmaz ve Selahattin Sadıkoğlu’nu çağırdı yanına: 
-Genel Yayın Yönetmenliğine Bülent Keneş’i getiriyorum. Erhan Başyurt da yardımcılığını yapacak. 
Bu, Metin Yılmaz’ın Genel Yayın Müdürlüğü’nden alınması demekti. Sert bir geçiş olmasın, sıkıntı yaşanmasın diye, O’na da Evet Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürlüğü verildi. Ben de Bugün’den oraya kaydırıldım, Ankara Temsilcisi oldum. Ardından Evet’in tirajı yükselmeye ve Bugün’ü geçmeye başladı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 645 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 677 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 841 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar