Türkiye’de yasak, İzmir’de serbest!

Sevgili okurlarım, tuhaf bir ülke gerçeği bugüne kadar belki onlarca kez gözünüze çarpmıştır. Bu iktidar döneminde grev yapmak yasaktır! Türkiye’nin neresinde olursa olsun, bir grev başlayınca kamu...

Sevgili okurlarım, tuhaf bir ülke gerçeği bugüne kadar belki onlarca kez gözünüze çarpmıştır.
Bu iktidar döneminde grev yapmak yasaktır!
Türkiye’nin neresinde olursa olsun, bir grev başlayınca kamu yararı, halk sağlığı ve huzuru gibi çeşitli gerekçeler öne sürülerek ertelenir. Hele şimdiki OHAL döneminde grev yapmak asla mümkün değildir. Şu anda ülkede birkaç küçük çaplı, önemsiz ve etkisiz grev dışında hiçbir grev yoktur!
Zaten grev yapmak sendikaların da işine gelmez zira çoğu devşirilmiş ve AKP’nin “Yasakçı” kurallarına ister istemez dahil olmuştur.
Evet, başlayan grev ertelenir, yasaklanır.

* * *

Şimdi “Serbest” olan, hükümetin dokunmadığı, ertelemediği, ya da yasaklamadığı sadece bir tek grev var:
İzmir’deki İZDENİZ grevi. Bu bir belediye şirketi.
Sendika, işveren konumundaki CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ücretler ve sosyal haklar konusunda anlaşmazlığa düşmüş durumda.
Grev iki hafta önce başladı ve İzmir körfezindeki bütün yolcu ve arabalı vapur seferleri durdu.
(Burada hemen bir parantez açayım, bu olayda kim haklıdır, kim haksızdır bilmiyorum. Yani çalışanlar mı, yoksa belediye mi…)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar