Yargıya güvenin zedelendiği yerde…

Yargıya karşı güvensizlik duyulması devlete olan güven duygusunu zayıflatır. Yargıya güvenin zedelendiği bir yerde AK Parti iktidarı ne yaparsa yapsın bu ülkenin ekonomisini düzeltemez.

Bir ülkenin İçişleri Bakanı, ülkesinin Anayasa Mahkemesini ve Başkanını neden hedef alır, neden saldırgan bir üslupla ısrarla siyasi bir polemiğin içine çekmeye çalışır? 

Neden ülkesinin Anayasa Mahkemesinin itibarını zedeleyecek açıklamalar yapar? 

Anayasa Mahkemesi göz göre göre siyasi bir polemiğin içine çekilmeye çalışılırken Adalet Bakanı neden kulağının üstüne yatar? 

***

Günlerdir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Anayasa Başkanı Zühtü Arslan hakkında aşağılayıcı sözleri hayretle dinliyoruz.  

AYM Başkanı’nı hedef almaya “Ben varım, sen de var mısın” diyerek başlayan Bakan Soylu, son olarak AYM Başkanına ima yoluyla FETÖ’cü ithamında bulundu: 

"Anayasa Mahkemesi Başkanımızın aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini FETÖ’den ben ihraç ettim.” 

Sayın Soylu’nun bu açıklamasını dinleyen sıradan bir vatandaş şunları düşünebilir: 

AYM Başkanının emniyet teşkilatına personel alma yetkisi var!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.411 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar