Yabancı yatırımcı Türkiye’ye gelmek daha fazla kanıt istiyormuş!

Mehmet Şimşek “Türkiye’nin rasyonel zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır” diyerek Hazine ve...

Mehmet Şimşek “Türkiye’nin rasyonel zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır” diyerek Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini devralalı altı ay oldu.

Hakkını teslim etmek gerekiyor ki altı ayın bir günü bile boş geçirmedi, gecesini gündüze katarak çalıştı.

Ekonomide iktisat biliminin genel kabul kurallarını yeniden devreye soktu; güvenilir bir ekonomi programı oluşturdu, Merkez Bankası’nın yönetimine ekonomi çevrelerinin ve piyasaların güven duyacağı isimlerin gelmesini sağladı, Merkez Bankası faiz artışına başladı.

Türkiye’de yatırımlar yapmış ama alışılmışın dışındaki ekonomi politikaları nedeniyle ülkemizden gitmiş olan yatırımcıları yeniden Türkiye’ye yatırıma ikna etmek için ziyaretler gerçekleştiriyor.

2021 yılında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne (OECD) bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FAFT) tarafından “kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanı engellemede eksiklikleri olduğu” için Gri Liste’ye alınan ülkemizin gri listeden çıkması için adımlar atılıyor.

Piyasalarının güven duyduğu, itimat ettiği bir isim Bakan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyanet Başkanı ‘itibardan tasarruf olmaz’ demiş! 30 Nisan 2024 | 2.348 Okunma Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.171 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar