Tek sorumlu Berat Albayrak mı?

Doların bu kadar artmasının, işsizliğin yüzde 30’lara yükselmesinin, askıya ekmek çıkmasının, Türk lirasının bu kadar değer kaybetmesinin, yabancı yatırımcıların Türkiye’yi terk etmesinin yegane sebebi Berat Albayrak mıydı?

Dünkü yazımda, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin yegane sorumlusunun Berat Albayrak olmadığını, ekonominin başına Amerikan Merkez Bankası Başkanının getirilmesinin dahi sorunu çözemeyeceğini yazmıştım. 

Ekonomi Bakanlığının tek başına bir ülkede iktisadi kalkınmayı ve gelişmeyi sağlamayı başardığı dünyanın neresinde görülmüştür? 

*** 

Ekonomik kriz, tek başına destek paketleriyle çözülseydi bugün Berat Albayrak geride bir çöküntü değil başarı hikayesi bırakırdı. AK Parti iktidarlarında Berat Albayrak’tan daha fazla destek paketi açıklayan başka bir bakan olmamıştı. O kadar ki, öteden beri “Orta Vadeli Program” denilen üç yıllık politika tasarımlarına “Yeni Ekonomik Program” (YEP) adını vermişti. Ama bu paketler ekonominin sorunlarını çözmedi, aksine daha da ağırlaştırdı.   

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.157 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum