Sayın Erdoğan soruyor: Evine ekmek götüremeyen var mı?

Bugün Türkiye’de çok ciddi bir yoksulluk var. İnsanlar işsiz. Gençler ülkelerinde kendilerine bir gelecek göremiyor. Türkiye genç işsizlikte dünyada beşinci sırada. Türk lirası hızla değer kaybediyor.

Bir yıl önce Beştepe’de düzenlenen 11. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan şöyle demişti: 

“Bir tarafta açlık ve yoksulluk varken, diğer tarafta lüks ve şatafat varsa burada bir sorun var demektir.” (7 Ağustos 2019) 

1478-1535 yılları arasında yaşamış olan devlet adamı, hukukçu, filozof Thomas More da  muhteşem eseri Ütopya da şöyle diyordu: 

“Büyük çoğunluk yoksulluk içinde kıvranırken, doymak bilmez bir avuç insana memleketin bütün zenginliklerini sömürten bir devlette asla mutluluk olamaz. Ama siz, büyük çoğunluk yoksulluk içinde kıvranırken doymak bilmek bir avuç insana memleketin bütün zenginliklerini sömürten bir devlet mutlu olabilir derseniz o başka.”  


More, “Ütopya” da krallar halkın yoksulluğunu istediği tespitinde bulunarak şöyle diyordu:  

“Halkın yoksulluğu kralın varlığını korur. Çünkü zenginlik ve özgürlük devlete başkaldırmaya, hor bakmaya götürür. Özgür ve zengin adam haksızlığa, zorbalığa kolay katlanamaz. İnsanlar kralları insanların yararı için başa getirdiler, kralların yararı için değil. Kendilerini rahat yaşatacak, saldırıdan, sövgüden koruyacak, güçlü bir dayanak istediler. Kralın en kutsal ödevi kendininkinden önce halkın mutluluğunu düşünmektir.” (sh.155) 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.410 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar