Onlara çok büyük bir minnet borcumuz var…

Aydın Doğan Vakfı 25’inci Aydın Doğan Ödülü’nü, dünyada araştırması en iyi yapılan ve en güvenilir Covid -19 aşısını geliştirerek salgının seyrini değiştiren...

Aydın Doğan Vakfı 25’inci Aydın Doğan Ödülü’nü, dünyada araştırması en iyi yapılan ve en güvenilir Covid -19 aşısını geliştirerek salgının seyrini değiştiren Türk asıllı Alman bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e verdi.

Türeci ve Şahin’e ödüllerini Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkanvekili Sema Doğan takdim etti.

Almanya’nın Mainz kentinde düzenlenen törende vakfın Başkanvekili Vuslat Doğan Sabancı, ödülün verilme gerekçesini ‘onlara çok büyük bir minnet borcumuz’ olduğunun altını çizerek şöyle açıkladı:

“Salgının şu ana kadar yol açtığı can kaybı 5 milyonu aştı; hayal edilmesi bile zor, çok büyük bir rakam. Ama sadece yüzyıl kadar önce, İspanyol gribi 50 milyon can aldı. Üstelik İspanyol gribi zamanında dünya nüfusu şimdikinin dörtte biri kadardı ve insanların dolaşım imkanları bugünün şartlarının çok altındaydı. Bugün, 2021 yılında, pandemi nedeniyle 200 milyon yerine 5 milyon can kaybı yaşandıysa, Türeci ve Şahin gibi bilim insanları sayesindedir.”

Evet, bu iki bilim insanına bütün...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.230 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 529 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 644 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma Erdoğan Anadolu’da İstanbul’a oy isterken... 03 Nisan 2024 | 1.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar