Madem öyleydi Ruhsar Pekcan niye görevden alındı?

Aslında bu önergeyi AK Parti’nin CHP’ye bırakmaması gerekirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bayramdan hemen sonra eski bakan Ruhsar Pekcan hakkında Meclis Soruşturması açılması için önerge vereceklerini, Meclis’teki bütün milletvekillerinden de bu önergeye destek beklediklerini çünkü bunun “Milletvekilleri için büyük bir ahlaki sınav” olduğunu söyledi.

Bir bakanın, kendi bakanlığına ve bağlı kuruluşlarına eşinin şirketi üzerinden ihalesiz ve yüksek fiyatla dezenfektan satmasının tek bir adı vardır o da yolsuzluktur. Skandaldır. Hoşgörülmesi mümkün olmayan bir suçtur. Dünyanın neresine giderseniz gidin durum değişmez.

Nedir yolsuzluk?

Devlet ve hükümet gücünün, devlet yetkilileri, makam sahipleri tarafından kişisel gelir ve servetleri için kullanılması. Yani makamlarını ranta çevirmek.

Nitekim 19 yıldır ülkenin yönetiminde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde çıktığı her televizyon kanalında, partisinin grup toplantılarında ve miting meydanlarında yolsuzluğa geçit vermemekle övünmedi mi?

***

Sayın Erdoğan 2006....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.205 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 527 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 643 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma Erdoğan Anadolu’da İstanbul’a oy isterken... 03 Nisan 2024 | 1.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar