Kaçan tarihi fırsat

Türkiye, yarım asırlık Avrupa Birliği hikayesinde AB üyeliğine hiç olmadığı kadar yakınlaşma imkanını AK Parti hükümetleri döneminde yakaladı. Hatta Türkiye ile Avrupa Birliği...

Türkiye, yarım asırlık Avrupa Birliği hikayesinde AB üyeliğine hiç olmadığı kadar yakınlaşma imkanını AK Parti hükümetleri döneminde yakaladı. Hatta Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri açısından altın yıllar diyebileceğimiz bir devir bile yaşadı.

Altın yıllar devri, Batı medyasının Türkiye’yi göklere çıkardığı dönemlerdi. Çünkü  yargı, ekonomi, kalkınma, eğitim, sağlık ve özgürlük alanlarında peş peşe AB kıstaslarına uygun reformlar yapıldı. Eğitimden sağlığa, ekonomiden yargıya, sağlıktan hak ve özgürlükler alanında yapılanlar AK Parti hükümetinin zoraki ve isteksiz olarak yapmaya çalıştığı reformlar değildi.

Nihayetinde Türkiye bir Avrupa ülkesiydi ancak Avrupa ülkesinde yaşayanların sahip olduğu yaşam kalitesine sahip değildi. Türkiye bir Avrupa ülkesiydi ancak Avrupa ülkelerinde rahatça dolaşan Avrupalı vatandaşların seyahat özgürlüğüne sahip değildi.   

Evet, Türkiye’nin ekonomi, kalkınma, özgürlükler ve yargı alanında AB ile uyum paketinde kendisinden istenilen reformları gerçekleştirmesi ülkemizi demokratik bir ülke haline getirmeyi hedefliyordu. Ancak bu reformların ülkemize sağlayacağı asıl somut kazanım, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da Avrupa vatandaşları gibi seyahat özgürlüğüne sahip olmasıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.157 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar