İktidarın içinden neden hiç itiraz sesi çıkmıyor?

Milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank’ın yönetim kurulu üyeliğine atanması sadece bir kişinin ödüllendirilmesi meselesi değildir. Bu atama kamu kurumlarında liyakat ilkesinin nasıl dışlandığını, sadakat ve partizanlığın ise nasıl öne geçtiğini gösteren vahim bir örnektir.

Nitekim birçok eski AK Parti milletvekili ve belediye başkanları yargı kurumlarında, yüksek makamlarda, kamu kurumlarında yönetim kurulu üyeliklerine atanıyor. 

Şunun bir kez daha altını çizmek gerekiyor ki, 2018 tarihinden bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcılığı (hala) görevinde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya’nın atanması partizanlıkta, kayırmacılıkta, liyakatsizlikte gelinen son noktadır. Bir güreşçinin kamu bankasının yönetim kurulu üyeliğine getirilmesi gibi aklı, mantığı zorlayan, vicdanların kabul edemeyeceği başka bir benzeri örnek olmasa gerek. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.156 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar