İktidar kapısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada TÜSİAD’a “iktidar kapısı” hatırlatmasında bulundu. Aslında uyarı, ikaz demek daha doğru. 4 bin beş...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada TÜSİAD’a “iktidar kapısı” hatırlatmasında bulundu. Aslında uyarı, ikaz demek daha doğru. 4 bin beş yüze yakın şirketi temsil eden TÜSİAD, iktidarın masaya “iktidar kapısı” kartının koymasının ne anlama geldiğini biliyordur.

18 yıldır TÜSİAD üyesi olan, TÜSİAD’in yönetim kurullarında görev yapan yeni başkan Orhan Turan’a “daha çıraksın” diye seslenmesi aslında ne kadar kızdığının da somut bir göstergesi.

Sayın Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse iktidarın kapısını hiç çalmasınlar. Görüyorum ki (TÜSİAD) siz de aynı merkezden yönetiliyorsunuz. Merkez belli CHP’dir. CHP size ne diyorsa o ağızla konuşuyorsunuz… Öyleyse bu kapı yerli ve milli duruş sergileyenlere açıktır, yerli ve milli duruş sergilemeyene kapalıdır.”

Aslında bu TÜSİAD’a bir nevi “iktidar kapısı” kapanmadan önce yapılan bir “köprüden önceki son çıkış” uyarısı. Çünkü “bu gidişiyle devam ederse” uyarısında bulunuyor Sayın Erdoğan. Bir anlamda “bu gidişe devam etme” ikazı olarak yorumlanabilir.

Normal bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.156 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar