Erdoğan gerçekten yumuşama iklimini devam ettirebilir mi?

Bugün kısmetse Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi’ne günlerdir beklenen iadeyi ziyaretini gerçekleştirecek. Erdoğan, CHP liderinin 2 Mayıs’taki ziyaretinin ertesi günü yaptığı...

Bugün kısmetse Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi’ne günlerdir beklenen iadeyi ziyaretini gerçekleştirecek. Erdoğan, CHP liderinin 2 Mayıs’taki ziyaretinin ertesi günü yaptığı açıklamada, Özel’in genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyaret gerçekleştirmiş olmasının iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişme olduğunu ifade etmiş, kendisinin de en kısa zamanda CHP’ye iadeyi ziyarette bulunacağını söylemişti:

“Ben de Özgür Beye ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. İlk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız.” (3 Mayıs)

Erdoğan’ın “yumuşama sürecinden” bahsetmesi aynı zamanda “sertlik döneminin” varlığının bir itirafıdır elbette.

Ve haklı ülkemizin de ülkemiz siyasetinin de “bir yumuşama sürecine” ihtiyacı var. Bugün Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’ne yapacağı ziyaret bu yumuşama sürecinin devamı niteliğini taşıyacak.

Siyaset yumuşadığında toplum anında yumuşar. Siyasette kutuplaşma bittiğinde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adalet Bakanlığı Tuğrul Türkeş’i beklemeye aldı, onay yok! 23 Temmuz 2024 | 1.274 Okunma Tehlikenin farkındayız: HSYK yargı üzerinde tehdit olmaktan acilen çıkarılması gerekiyor… 17 Temmuz 2024 | 1.318 Okunma 15 Temmuz ve sonrasındaki Türkiye… 16 Temmuz 2024 | 1.364 Okunma Kayseri olayları planlı bir organizasyonmuş… 09 Temmuz 2024 | 4.867 Okunma Adalet yerini bulmazsa devlet yıkılıp gidecek... 05 Temmuz 2024 | 1.747 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar