Ekonomik krizin sorumlusu iktidarları değilmiş!

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır’ın bugünkü (20.04.2022)''Ekonomik krizin sorumlusu iktidarları değilmiş!’’ başlıklı yazısı.

AK Parti teşkilatlarından sorumlu genel başkan yardımcısı Erkan Kandemir Gümüşhane teşkilat toplantısında demiş ki:

“Milletimizin derdini biliyoruz, sıkıntısını biliyoruz. Milletimizin zaman zaman temel gıda maddelerinde yaşadığı darlığı görüyoruz, farkındayız ama bunlar bizden kaynaklanmıyor.”

Ciddi ciddi böyle bir açıklama yapmış, yapabilmiş gerçekten de… Şahsını (Biliyorsunuz AK Partili siyasetçiler kendilerinden şahsım diye bahsetmeyi pek bir seviyorlar) tebrik etmek lazım bu kadar hayati bir konuda hepimizi aydınlattığı için.

Sayın Kandemir bu açıklamayı yapmasa bütün bu sorunların AK Parti iktidarından kaynaklandığını zannederek AK Partili Kandemir ve iktidarlarının günahlarını alacaktık.

Allah muhafaza, ayrıca kul hakkı, hak hukuk meselesi!

Ben Sayın Kandemir bu açıklamayı yapana kadar son 3,5 yılda 11 milyon 370 bin kişinin devlete muhtaç hale gelmesinin, işlerin yolunda gitmemesinin, enflasyonun yüzde 61’e fırlamasının, vatandaşın enflasyonun altında ezilmesinin, her üç vatandaştan birinin işsiz olmasının sorumlusu AK Parti iktidarı olduğunu sanıyordum.

Öyle değilmiş, bu kötü gidişat AK Parti iktidarından kaynaklanmıyormuş!

Peki kimden kaynaklanıyormuş?

Sayın Kandemir açıkladığında vatandaşı bir ekmeği dahi alamayacak hale getirenleri öğreneceğiz.

Sağolsun AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da tepemizden sabah akşam dolu gibi yağan zamların sorumlusunun kendileri olmadığını açıklamıştı. Sayın Ünal “Bu zamları devlet yapmıyor” deyince “hakikatin” ne olduğunu öğrenmiştik!

Sayın Kandemir’in ağzından çıkanı kulağı duyuyor mu, söylediklerine kendisi inanıyor olabilir mi?

Belki de inanıyordur ve durum sandığımızdan çok daha vahimdir. Çok daha ciddi bir sorunla karşı karşıyızdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.410 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar