Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tercihi kimden yana olacak?

AK Parti reformu sözde değil özde istiyorsa MHP ile nasıl beraber yürüyecek?! Önümüzdeki dönemde siyaseti belirleyecek temel sorunlardan biri bu.

Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kalkınmayı, refahı ve istikrarı sağlamanın en önemli yollarından birinin hukuk devleti ilkesi olduğunu biliyoruz. Ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz” sözleriyle verdiği reform müjdesini açıklamıştı. Ardından, Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak çıktığı bir televizyon programında şöyle demişti:

“Ey hakim ve savcılar, ceza hukukunda kimsenin kalbini yarıp bakamazsınız. Zanla, şüpheyle, kıyas yoluyla delil uyduramazsınız. İddianameleri bakıyorum çocuk bile yazmaz böyle şeyleri. Osman Kavala’nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tutuklu olmaması lazımdır. Selahattin Demirtaş’ın daha tahliyesi olabilir. Ben kendim gibi biliyorum ki Tayyip bey de adalet istiyor.” (20 Kasım)

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.227 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 528 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 643 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma Erdoğan Anadolu’da İstanbul’a oy isterken... 03 Nisan 2024 | 1.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar