Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Erbakan’ı ittifaka ikna edebilir mi?

2019’da CHP’ye kaptırdığı İstanbul’u mutlaka geri kazanmayı istediğini her fırsatta dile getiren, kurmaylarına daha aylar öncesinden “kimse işi şansa bırakmayacak” talimatı veren...

2019’da CHP’ye kaptırdığı İstanbul’u mutlaka geri kazanmayı istediğini her fırsatta dile getiren, kurmaylarına daha aylar öncesinden “kimse işi şansa bırakmayacak” talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde çözmesi gereken büyük bir problem var: Yeniden Refah Partisi.

İşi şansa bırakmak istemeyen Erdoğan’ın İstanbul’u yeniden kazanması için Yeniden Refah Partisi ile ittifak yapması gerekiyor.

Yeniden Refah Partisi AK Parti’ye kapıyı tam olarak kapatmıyor, bir yandan ittifaka açık olduğu mesajını veriyor ama çok da istekli davranmıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde de AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında gelgitler yaşanmış, AK Parti için ittifak görüşmeleri bir hayli sancılı geçmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan’ı ikna konusunda epeyce zorlanmıştı.

Ama sebep belliydi, Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katılmak için AK Partinin önüne 30 maddelik bir anlaşma metni koymuştu ve Erdoğan’ın bu anlaşma metnini imzalamasını istiyorlardı.

AK Parti ise Yeniden Refah Partisinin anlaşma metnine imza atmak istemiyordu ‘sözümüzü güvence sayın’...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyanet Başkanı ‘itibardan tasarruf olmaz’ demiş! 30 Nisan 2024 | 107 Okunma Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.171 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar