Bakan Tunç: “Hem yasal düzenlemeleri yaptık hem de adli takibi artırdık”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Konya’da ‘gri liste’ kapsamında gerçekleştirilen operasyonu sosyal medya hesabından Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı’na teşekkür açıklamasıyla...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Konya’da ‘gri liste’ kapsamında gerçekleştirilen operasyonu sosyal medya hesabından Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı’na teşekkür açıklamasıyla duyurmuştu.

Türkiye’nin Gri Liste’den çıkması için yürütülen mücadeledeki en önemli makamlardan biri adalet bakanlığıdır. Dün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u aradım. “Ben çok kısa bir zamanda bu ayıplı listeden çıkacağımıza inanıyorum, çok önemli düzenlemeler yaptık, kararlıyız” diyen Bakan Tunç Mali Eylem Gücü (FATF)’ne üye ülkemizin, FATF tarafından kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele önemlerinde yetersiz olduğumuz gerekçesiyle gri listeye alındığımızı, yeterli hale gelmek için kararlı bir şekilde mücadele yaptıklarını anlattı.

Bunun üzerine Bakan Tunç’a “Türkiye’nin Gri Liste’den çıkmasını sağlamada en büyük sorumluluk sizin üzerinizde, kara para aklama ve terörizmin finansmanı suçlarıyla mücadele için, Adalet Bakanlığı hangi adımları atıyor, neler yapılıyor?” diye sordum.

Ve bu sorumun yanıtını yazılı bir şekilde istedim, gönderdiği yanıtı sizlerle paylaşıyorum:

“Türkiye olarak kara para aklama ve terörün finansmanının suçunun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1 Mayıs’ta çatışmak 02 Mayıs 2024 | 273 Okunma Diyanet Başkanı ‘itibardan tasarruf olmaz’ demiş! 30 Nisan 2024 | 4.000 Okunma Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.179 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.234 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 531 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar