16 Aralık’ta faiz inecek mi inmeyecek mi?

Bloomberg HT’nin haberine göre Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, geçen hafta yerli ve yabancı yatırımcılarla bir araya geldiği toplantıda “16 Aralık’taki toplantıda faiz indirimi...

Bloomberg HT’nin haberine göre Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, geçen hafta yerli ve yabancı yatırımcılarla bir araya geldiği toplantıda “16 Aralık’taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı” demiş.

Haberin kaynağı Credit Suisse analistlerinin raporu.

Geçen hafta Merkez Bankası’nın doğrudan döviz müdahalesinin ardından, MB Başkanı Şahap Kavcıoğlu aynı gün önce yerli yatırımcılarla sonra da yabancı yatırımcılarla bir araya gelmişti.

İşte bu toplantıda yatırımcılar “MB faiz indirimine gidecek mi” diye sormuşlar. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Mustafa Duman “Para Politikası Kurulu faiz indirimine devam edip etmeyeceğine yönelik kararını 16 Aralık’ta verecek” diye soruyu yanıtlarken, MB Başkanı Şahap Kavcıoğlu araya girmiş ve “16 Aralık’taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı” demiş.

Sayın Kavcıoğlu’nun sözlerindeki muğlaklık dikkatinizi çekmiş olmalı. Yatırımcıları sakinleştirmeye yönelik gerçekleştirdiği toplantıda dahi bağımsız bir Merkez Bankası Başkanı gibi konuşmuyor. Faiz indirimi yapılmaması olasılığının arttığını söylüyor.

Piyasa...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.410 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar