10 milyon insan iş beğenmiyormuş!

Siz hiç çevrenizde işsiz olup da iş beğenmeyen, bulduğu işe burun kıvıran, çoluğu çocuğu ekmek bekleyen birinin cumartesi-pazar çalışmam pazarlığı yaptığını duydunuz mu?

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun çıktığı bir televizyon programında “Ekonomide problem yok diyemeyiz ama Türkiye’de ekonomik kriz yok, işsizlik konusundaki şikayetler de gerçeği yansıtmıyor” demiş.

Sorgun’a göre Türkiye’de işsizlik sorunu değil, iş beğenmeyen vatandaşlar sorunu var. Şöyle diyor:

“Sanayiye gidiyorum. Sanayici ‘Eğer Suriyeliler olmazsa sanayi bitti’ diyor. Ağır iş kollarında çalışanların çoğu nereli? Suriyeliler. Köylere gidiyoruz, ‘Afganlılar olmazsa, köylerde çoban yok’ diyorlar. Bize ‘yandım, bittim, işsizim, açım’ diye gelenler oluyor. Bir işadamını arıyorum ‘Birini göndereceğim’ diyorum, ‘hemen gönder’ diyorlar. Bize iş için gelenler sonra ‘belediye olmaz mı, hastane olmaz mı’ diyor. Bu iş beğenmeme. ‘Ben asla tulum giyemem’ diyorlar. ‘08.00-17.00 çalışacağım, cumartesi – pazar tatil olacak, önümde internet açık olacak’ diyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.156 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum