Çarlık Rusyası’nın Of’tan kurtuluşu

Ethem Sancak, Erkan Önsel, Şule Perinçek, İbrahim Okan Özkan, Hakan Kılıç ve Adil Hacıömeroğlu arkadaşlarımla birlikte 5 Mart 2024 Salı günü İstanbul Fatih’te Of Hayrat Vakfı’nın ve...

Ethem Sancak, Erkan Önsel, Şule Perinçek, İbrahim Okan Özkan, Hakan Kılıç ve Adil Hacıömeroğlu arkadaşlarımla birlikte 5 Mart 2024 Salı günü İstanbul Fatih’te Of Hayrat Vakfı’nın ve Derneği'nin konuğu olduk. Derneğin Başkanı Emrullah Tellioğlu ve arkadaşları bizi Ofluların candan konukseverliğiyle ağırladılar. Vatan Partisi Heyetindeki Erkan Önsel ve Adil Hacıömeroğlu, Maçkalı ve Oflu kimlikleriyle hem ev sahibi hem de konuk konumundaydılar.

40 gün önce 26 Ocak 2024 günü Bakırköy sahilinde Genç Trabzonlular Derneği’nde Başkan Tufan Balekoğlu ve arkadaşlarının davetinde buluşmuştuk. Sağolsunlar, çok güzel bir akşamdı. Hararetli görüş alışverişi oldu ve Üreten Türkiye’yi kurma kararında birleşmiştik. Tufan Balekoğlu, Of Hayrat Vakfı ve Derneği Daveti’nin de ev sahipleri arasındaydı.

Oflu kardeşlerimiz “Cemiyette Muhabbet Günleri” diye ad vermişler, adına yaraşır saatler yaşadık. Of’un kara lahanası ve kabak tatlısıyla biz de Oflu olmaya özendik. Ancak Oflu olmak öyle kolay değil, önce kahraman olacaksınız, sonra belki Oflu olabilirsiniz.

Ethem Sancak, Of’un fahrî hemşehrisidir. Her zamanki sevecen üslubuyla Of ve Trabzon hikâyeleri anlattı. Hem düşündürdü hem de güldürdü.

VATANIMIZA MEMLEKETİMİZ TOPRAĞINDA AYAK BASARIZ

Hemşeri derneklerinin bizleri yalnız yöremize değil, vatanımıza bağlayan bir işlevi oluyor. Vatan, soyut bir kavram değil, yalnızca bir toprak parçası da değildir, bütün vatandaşların bilinçlerinin yeşerdiği topraktır. Kişi, doğduğu, büyüdüğü, üzerine ter döktüğü, dağlarında yol bulduğu, derelerinde çimdiği, aşık olduğu, harmanını kaldırdığı, çarşılarında ekmeğini kazandığı, ayağını bastığı toprakta vatana bağlanıyor ve kök salıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin tasarruf yeteneği 27 Nisan 2024 | 18 Okunma Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.630 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar