AK Parti’yi kemiren Ortaçağlı ve bölücü müttefikleri

ABD ile işbirliği, yakın zamana kadar Atlantik sistemine bağlı partiler içinde iktidar anahtarı idi. Ama o devir arkada kalmıştır. Artık Türkiye’de ABD emperyalizmine direnen partilerin iktidar dönemine girmiş...

ABD ile işbirliği, yakın zamana kadar Atlantik sistemine bağlı partiler içinde iktidar anahtarı idi. Ama o devir arkada kalmıştır. Artık Türkiye’de ABD emperyalizmine direnen partilerin iktidar dönemine girmiş bulunuyoruz. AK Parti’nin bu süreci anlayacak zihinsel birikimden yoksun olduğu ortaya çıktı.

22 yıla yaklaşan iktidar dönemi, AK Parti’de kibir yorgunluğu oluşturdu. Kibirdir yorulup yollarda kalan! Şimdi AK Parti, ABD ve İsrail işbirliği yolunda güç kaybetmekte ve yollarda kalmaktadır.

Yolsuzluk da AK Parti’nin yollarda kalmasına neden oluyor. Aslında yolsuzluk, Atlantik sistemine bağlılığın kaçınılmaz eylemidir. Bugün yürürlükte olan sistem, kapitalizmin yükseliş dönemindeki rekâbet ve serbest piyasa sistemi değil, emperyalizm döneminin vurgun sistemidir.

AK Parti bu ağır yükler altında zihinsel ağırlıklardan kurtuldu. Önüne konan çareler, onu daha derin açmazlara sürüklemektedir.

AK Parti’nin çarelerini kendisi değil, içindeki Amerikancılar bulmaktadır. Fethullah Gülen gitti, Abdullah Gül gitti, Babacan gitti, Davutoğlu gitti, ancak AK Parti içindeki ABD ve İsrail bir türlü bitmedi.

2023 baharında ABD, tarihî ve stratejik bir hata yaptı. Vatan Partisi’nin Üreticilerin Millî Hükümeti için ittifak önerisini reddederek, çağdaş ve üreten Türkiye’nin güçlerine sırtını döndü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin tasarruf yeteneği 27 Nisan 2024 | 44 Okunma Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.631 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar