Birleşme ve devralma haklı fesih nedeni midir?

* Çalıştığım şirket başka bir şirketle birleşti. Yeni işveren bu birleşme nedeni ile benim de içinde bulunduğum bir grubun sözleşmesini feshetti ve kıdemimizi de ödemiyor. Böyle durumlarda kıdem...

* Çalıştığım şirket başka bir şirketle birleşti. Yeni işveren bu birleşme nedeni ile benim de içinde bulunduğum bir grubun sözleşmesini feshetti ve kıdemimizi de ödemiyor. Böyle durumlarda kıdem sıfırlanmış mı oluyor? Yani yeniden devralma sonrası sil baştan işe başlamış gibi mi oluyorum?

Sorunuzun net bir yanıtı var: Devralan işveren, bu devir nedeni ile iş sözleşmesini feshederse bu işçi açısından haklı bir fesih nedeni teşkil etmez. Haklı fesih nedenleri 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25’inci maddesindeki haklı fesih nedenlerinden değildir. Devir halinde kıdeminiz yanmaz. Bu nedenle iş sözleşmeniz yeni (devralan) işveren tarafından sona erdirildiyse kıdem tazminatınızı talep ve tahsil edersiniz.

Not: Pazartesi günü yayımlanan yazımızda istifa halinde işçinin kıdem tazminatı alamayacağını açıklarken belirsiz süreli iş sözleşmesinin tanımını yapmıştık. Tanımın başındaki “belirli süreli” ibaresi hatalı olup doğrusu “belirsiz süreli iş sözleşmesi”dir. Bu konuda beni uyaran Av. Hüsnü Ekim'e teşekkürü de ayrıca borç biliyorum. Okunmak ve düzeltilmek çok güzel.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 137 Okunma Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 41 Okunma Hizmet ilişkisi sürerken iş sözleşmesi imzalamak 13 Mart 2019 | 93 Okunma Geçerli nedenle fesih, mobbing ve kıdem tazminatı 11 Mart 2019 | 241 Okunma 4/c sigortalısı geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilir mi? 08 Mart 2019 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar