Yeniden işe giren işçinin işsizlik maaşı yanar mı?

- Dört yıldır çalıştığım işyerinden işveren tarafından çıkartıldım. İşsizlik maaşı için başvuru yaptım; fakat sonuçlanmadan işe başlama ihtimalim var. Bu...

- Dört yıldır çalıştığım işyerinden işveren tarafından çıkartıldım. İşsizlik maaşı için başvuru yaptım; fakat sonuçlanmadan işe başlama ihtimalim var. Bu işe girersem o para hakkım yanar mı? 
İşsizlik ödeneği, sigortalı işsizlere yapılan bir parasal ödemedir. İşsizlik ödeneği aldığı sürede gelir getirici bir işte çalıştığı tespit edilen sigortalı işsizlerin işsizlik ödeneği kesilir. (4447 sayılı Kanun madde 52/1-b)
Öte yandan sigortalı, işsizlik ödeneğinden yararlanma süresini doldurmadan tekrar işe girer ve işsizlik sigortası ödeneğinden yararlanmak için 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun öngördüğü şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalırsa, daha önce hak ettiği işsizlik ödeneği süresini dolduruncaya kadar bu haktan yararlanmaya devam eder. Bu Kanunun öngördüğü şartları yerine getirmek suretiyle yeniden işsiz kalınması halinde ise sadece bu yeni hak sahipliğinden doğan süre kadar işsizlik ödeneği ödenir.(4447 sayılı Kanun madde 50/4)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 132 Okunma Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 36 Okunma Hizmet ilişkisi sürerken iş sözleşmesi imzalamak 13 Mart 2019 | 90 Okunma Geçerli nedenle fesih, mobbing ve kıdem tazminatı 11 Mart 2019 | 227 Okunma 4/c sigortalısı geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilir mi? 08 Mart 2019 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar