Mardin Masalcılar Buluşması başlıyor

Masalların peşinden koşan biri olarak bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Mardin Masalcılar Buluşması’nı elbette kaçırmayacağım. İlk düzenlendiği yıldan beri her yıl...

Masalların peşinden koşan biri olarak bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Mardin Masalcılar Buluşması’nı elbette kaçırmayacağım. İlk düzenlendiği yıldan beri her yıl gittiğim bu muhteşem organizasyona, Mardin Müzesi büyük bir emek veriyor. Ülkenin dört bir yanından gelen masalcılar, akademisyenler, yazarlarla, hem çocuklar hem de büyükler eğleniyor.

Aslında en çok biz büyüklere iyi geliyor masallarla yeniden buluşmak. Masallarla büyüyen bir neslin, masalları bilmeyen çocuklara anlatacağı yeni hikayeler öğreniyoruz. Şimdiki nesli maalesef tablet oyunlara kaptırdık, kaptırıyoruz. Keşke çocuklarımıza onları besleyecek şeyler verebilseydik dememek için kendi kültürümüzün muhteşem mirası bizim onlara verebileceğimiz en güzel hediye olduğunu hatırlatıyor bu buluşma.

2 -7 Ekim 2018 tarihleri arasında Mardin’de 3.sü düzenlenecek “Mardin Masalcılar Buluşması”nda Türkiye’deki Geleneksel masal anlatıcısı ve araştırmacısı bir çok değerli isim Mardin Müzesinde ve okullarda çocuklara ve kentin sosyal alanlarında büyüklere masallar anlatacaklar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ergenlik yaşı düştü mü? 19 Ekim 2018 | 4.918 Okunma Ergenlik yaşı düştü mü? 18 Ekim 2018 | 41 Okunma Az vakitte çok işler başaralım 12 Ekim 2018 | 4.189 Okunma Mardin Masalcılar Buluşması başlıyor 09 Ekim 2018 | 88 Okunma Çocuklar için güvenli internet 24 Haziran 2018 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar