Ergenlik yaşı düştü mü?

8-9 yaşındaki çocuklarının garip ergen tavırları sergilediklerine şahit olanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ergenlik yaşı düştü. Bunun hormonal değil ama beyin olarak...

8-9 yaşındaki çocuklarının garip ergen tavırları sergilediklerine şahit olanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ergenlik yaşı düştü. Bunun hormonal değil ama beyin olarak aşağı çekildiğine inanıyorum. Nasıl mı? 

Genel olarak gördüğüm manzara çok açık. Kendi çocuklarımdan yola çıkarak pek çok yakın arkadaşımdan da duyduklarım, gördüklerimle edindiğim izlenim, aslında biraz tüyler ürpertici. “Bizim zamanımızda” ile başlayan cümleleri pek sevmesem de, ergenlik yaşı ile bir tür kıyaslama yapmak gerektiği için izninizle cümleye böyle başlayacağım.

Evet bizim zamanımızda ergenlik yaşı 12-13 itibariyle başlarken şimdi bu yaşın 8-9’lara inmesinin bir çok sebebi olduğuna inanıyorum. 

Yedikleri, içtikleri ya da soludukları havanın hormonlarına nasıl bir etki ettiğini bilemem ama izledikleri, okudukları ya da oynadıkları şeylerin onları bir an önce büyümeye sevk ettiği kesin.

İzledikleri çizgi filmler bile biz yetişkinlerin anlayacağı espirileri sıralarken, oyunlar da tam yetişkin işi içeriklerle donatılıyor.

Bizim Tom ve Jerry’nin o saçma sakarlıklarına güldüğümüz zamanları hatırlayın, bir de şimdiki çocukların izledikleri full yetişkin ve “yüksek kafalarla” yazılmış çizgi film repliklerini bir düşünün.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ergenlik yaşı düştü mü? 19 Ekim 2018 | 4.918 Okunma Ergenlik yaşı düştü mü? 18 Ekim 2018 | 41 Okunma Az vakitte çok işler başaralım 12 Ekim 2018 | 4.189 Okunma Mardin Masalcılar Buluşması başlıyor 09 Ekim 2018 | 88 Okunma Çocuklar için güvenli internet 24 Haziran 2018 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar