Doya doya yaz

Suyun, güneşin ve toprağın, çocukların büyümesine ne kadar katkı sağladığını yıllardır bizzat gözlemlemiş bir anneyim. Çocuklarım olgunlaşmış meyveleri dallarından...

Suyun, güneşin ve toprağın, çocukların büyümesine ne kadar katkı sağladığını yıllardır bizzat gözlemlemiş bir anneyim.

Çocuklarım olgunlaşmış meyveleri dallarından toplayıp yemenin tadına 1,5 yaşında vardılar.Çıplak ayakla toprağa basarak dünyanın en sağlıklı ilk adımlarını attılar. Karıncaları izlediler yere yatarak. Köpekleri, kedileri, ördekleri sevdiler ve hatta öpüp sarıldılar. Keçilerden süt sağdıklarında 5,5 yaşındaydılar. Şimdi onlarla çocuk olma vakti.

Koca bir kış yağmurdan, kardan ve soğuktan söylenen çocuklarım, şimdi doya doya suyla oynayacaklar. Bundan güzel aktivite olur mu?

Çocuk cephesinde ne oluyor?

Bir anne çocuklarıyla ortalama kaç saat ilgilenir? Alışveriş yaparken son kararı kim verir? Çocuklar artık sokakta oynayamıyor mu? Soruların yanıtı uluslararası araştırma şirketi MBI’ın hazırladığı ‘Kids & Mums’ (Çocuklar ve Anneler) araştırmasında:

● Anneler çocuklarıyla başka bir işle uğraşmadan ortalama iki saat 42 dakika geçiriyorlar. Süre çocukların yaşı büyüdükçe azalıyor.

● 4-6 yaş grubu çocukların yüzde 30’unun hangi kanalı izleyeceğine anneleri karar veriyor.

● Çocuklar cep harçlıklarıyla aldıkları ya da tutku alanını oluşturan ürün kategorilerinde karar almada daha etkin.

● Araştırma sonuçları çocukların hâlâ bir yolunu bulup sokağa çıkabildiğini, küçüklerin de anneleri tarafından parka götürüldüklerini gösteriyor. Online oyun oynama oranı yüzde 62 ama hâlâ klasik oyuncaklara ve sokak oyunlarına dijital cihazlardan daha fazla zaman ayırıyorlar.

TAVSİYE EDİYORUM

Ulf Nilsson’un kaleme aldığı, çizimlerini Gitte Spee’nin yaptığı ‘Komiser Gordon’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ergenlik yaşı düştü mü? 19 Ekim 2018 | 4.918 Okunma Ergenlik yaşı düştü mü? 18 Ekim 2018 | 39 Okunma Az vakitte çok işler başaralım 12 Ekim 2018 | 4.187 Okunma Mardin Masalcılar Buluşması başlıyor 09 Ekim 2018 | 88 Okunma Çocuklar için güvenli internet 24 Haziran 2018 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar