Yeni bir anayasa ihtiyacı açık

Hürriyet yazarı Deniz Sipahi bu hafta 'Yeni bir anayasa ihtiyacı açık' başlıklı yazısını kaleme aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan son konuşmalarında sivil anayasa mesajları veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son konuşmalarında sivil anayasa mesajları veriyor.

Ve diyor ki...
“Darbe anayasasından kurtulmalıyız. Vesayetçilerin, 27 Mayıs 1960 darbesiyle, 12 Eylül rejiminin perçinlediği prangaların sökülüp atılma vakti gelmiştir. Bu talebe siyaset kurumu başta olmak üzere sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama yükümlülüğü yoktur. 85 milyonun tamamının kırmızı çizgileri haricinde her konuyu görüşmeye, tartışmaya açık olduğumuzu ifade ettik. Yeni dönemde sivil, kuşatıcı bir anayasayla buluşturmak olduğu açıktır. Uzun yıllar sonra ilk kez yeni anayasa konusunda müspet atmosferi bu bakımdan önemli gördüğümü belirtmek istiyorum.”
Mart 2024’te Türkiye yerel seçimlere gidiyor.
Sandığın göründüğü bir süreçte anayasa yapmak zordur.
Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan da çok iyi biliyor.
Ama sonrasında uzun süre seçimsiz bir döneme giriliyor.
Bu yasaların Türkiye’ye dar geldiği çok açık...
Hepimizin daha güçlü bir demokrasi hayali var.
Hayat akarken insan bazen farkına varmıyor ama Türkiye eskiye göre çok daha güçlü bir ülke...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale’yi sevenlerdenim 05 Mayıs 2024 | 84 Okunma Sürdürülebilirlik departmanı olarak kendimizi görüyoruz 03 Mayıs 2024 | 25 Okunma Siyaset imkanlar sanatıdır 02 Mayıs 2024 | 100 Okunma Alaçatı’nın öze dönmesine gerçekten ihtiyaç var 30 Nisan 2024 | 141 Okunma Planlama anlamında anayasa yapacağız 27 Nisan 2024 | 47 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar