“Beni Türk hekimlerine emanet ediniz...” Ne kadar yerinde söylenmiş bir söz

Hürriyet yazarı Deniz Sipahi bu hafta '“Beni Türk hekimlerine emanet ediniz...” Ne kadar yerinde söylenmiş bir söz' başlıklı yazısını kaleme aldı.

İZMİR Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi geçen gün önemli bir imza töreni düzenledi.Amerika’da bir karaciğerle üç hastayı hayata bağlamayı başaran ve domino ameliyatı olarak bilenen operasyonla tıp mucizesi diye anılan Prof. Dr. Şükrü Emre artık hastanenin tıbbi direktörü olarak görev yapacak. Bu arada yakın bir zamanda kaybettiğimiz Zafer Beken’in adı verildiği Organ Nakli Merkezi de açıldı.

Prof. Dr. Şükrü Emre benim yakından takip ettiğimiz bilim insanlarından biriydi.
Kısa bir süre önce yarı zamanlı Türkiye’ye dönüş yapmış ve Ege Üniversitesi’nde dersler vermeye başlamıştı.
Şimdi de Medical Point’te bu çalışmalarını sürdürecek.
Emre hocanın geçmişi başarılarla dolu...
Size kısa bir özet yapayım.
İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitiren Emre doçent olduktan sonra karaciğer transplantasyonunu daha iyi öğrenmek için Amerika’ya gidiyor. Bu konuda dünyadaki en iyi üç hastaneden biri olan New York Mount Sınai Hospital’da pediatrik karaciğer transplantasyonu ve eğitimden sorumlu bölüm direktörlüğü görevini üstleniyor.
Emre, Porto Riko San Juan Üniversitesi’nde Pediatrik Gastroenterologlar ile ziyaretçi araştırmacı olarak çalışıyor. Karaciğer hastalıkları olan çocukları tedavi etmeye başlıyor.
2005 yılında tıp tarihine geçen domino ameliyatını ise 2005 yılında gerçekleştiriyor.
Trafik kazası sırasında ölen birinin karaciğerini nakil bekleyen 5 yaşındaki çocuğa nakledilmek üzere hazırlık aşamasında organın ihtiyaçtan büyük olduğu anlaşılması üzerine karaciğeri ikiye ayırarak bir parçasını çocuk hastasına, diğer parçasını ise bir başka hastanede karaciğer nakli bekleyen 37 yaşındaki hastaya nakledilmesini sağlıyor. Aynı zamanda karaciğerin üçüncü parçasını 67 yaşında başka bir hastaya eş zamanlı olarak naklini gerçekleştiriyor.
Prof. Dr. Şükrü Emre bu ameliyat sayesinde sadece Amerika’da değil bütün dünyada tanınan, takip edilen bir isim haline geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale’yi sevenlerdenim 05 Mayıs 2024 | 96 Okunma Sürdürülebilirlik departmanı olarak kendimizi görüyoruz 03 Mayıs 2024 | 25 Okunma Siyaset imkanlar sanatıdır 02 Mayıs 2024 | 100 Okunma Alaçatı’nın öze dönmesine gerçekten ihtiyaç var 30 Nisan 2024 | 141 Okunma Planlama anlamında anayasa yapacağız 27 Nisan 2024 | 47 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar