Nasıl anlatacaksınız?

Adı Nurettin Yıldız... Sosyal Doku adlı bir vakfın başkanı, Milli Gazete yazarı, il ilçe dolaşıp konferanslar veriyor, televizyonlara çıkıp düşüncelerini açıklıyor....

Adı Nurettin Yıldız... Sosyal Doku adlı bir vakfın başkanı, Milli Gazete yazarı, il ilçe dolaşıp konferanslar veriyor, televizyonlara çıkıp düşüncelerini açıklıyor. Düşünceleri bizlerin mantığının alabileceği türden “şeyler” değil. Örneğin, şöyle diyor: “7 yaşında bir kız çocuğu, 25 yaşında erkek çocuğu ile veya 7 yaşında bir erkek çocuğu, 25 yaşında bir kız ile nikâhlanabilir. Nikâhlanmalarında sakınca yoktur. Evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında nikâha engel bir durumyoktur.” 
Akılda bu sözler kalıyor. Yoğun tepki gelince sözlerine “açıklık” getiriyor! “İslam hukukunda, evlilik akdi ile fiili evlilik ayrı hususiyetlerdir. Fiili evlilik için buluğ ve rüşt şarttır” diyor. 
Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Nurettin Yıldız hakkındaki “halkı kanunlara uymamaya tahrik” ve “suç işlemeye alenen tahrik etme” suçlarından şikâyet üzerine açılan soruşturmayı tamamlıyor ve takipsizlik kararı veriyor. Kararın gerekçesinde, “beyanların, anayasanın ‘düşünce ve kanaat özgürlüğü’, ‘düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü’ dikkate alınarak, düşünce açıklamanın, bilgi vermenin ve eleştiri sınırlarının içerisinde kaldığı belirtilerek, ‘Beyanların açıklanış şekliyle konusu arasında düşünsel bir bağ bulunduğu ve nesnel bir açıklama ile desteklendiği, bu haliyle atılı suçların unsurları bakımından oluşmadığı anlaşıldığından’ Yıldız hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir”deniliyor.

***

Gazetemizin dünkü sayısında ayrıntılarıyla haberleştirildiği gibi Anayasa Mahkemesi, 15 yaşından küçük çocuklara cinsel istismarın cezalandırılmasını öngören yasayı“orantısızlık” gerekçesiyle iptal etti. Mahkeme konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Türk Ceza Kanunu’nun 103. maddesinin (1) numaralı fıkrasında cezanın alt sınırı belirlenirken, somut olayın özelliklerine göre ihtiyaç duyulabilecek kademelendirmeye imkân tanınmamış olunması, ‘orantılılık ilkesi’ne aykırı bulunmuş ve kural teknik hukuki nedenlere dayanılarak iptal edilmiştir.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda 28 Eylül 2018 | 4.747 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (2) 13 Temmuz 2018 | 191 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (1) 11 Temmuz 2018 | 241 Okunma Ağlamak 04 Temmuz 2018 | 275 Okunma Mutlu sona doğru 22 Haziran 2018 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar