Mutlu sona doğru

Seçimlere iki gün kaldı. Ya herru ya merru seçimi bu. Ya aydınlığa çıkacağız ya da karanlıkta boğulacağız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyumuz Muharrem İnce’ye. 104 miting...

Seçimlere iki gün kaldı.
Ya herru ya merru seçimi bu.
Ya aydınlığa çıkacağız ya da karanlıkta boğulacağız.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyumuz Muharrem İnce’ye. 104 miting yaptı. İyice tanıdık kendisini. Pozitif düşünen bir kişiliği var. Eşitlikçi, özgürlükçü, adil, demokrat bir siyasetçi. Üzerine atılan iftiraları kanıtlarıyla boşa çıkardı. Cumhurbaşkanı’nın şu sözlerine bakar mısınız? “İnce, Niğde’ye gitti ama demokrasi şehidi Ömer Halisdemir’in mezarına gidip bir Fatiha okumadı!” Ertesi gün ortaya bir fotoğraf çıktı: Muharrem İnce, Halisdemir’in mezarı başında dua okuyor!
Seçim sürecinde bu iftiraların benzerlerine çok tanık olduk.
Bu sürecin bir yıldızı bir de mağduru var.
Yıldızı Muharrem İnce, mağduru ise Selahattin Demirtaş.
Demirtaş, aylardır Edirne Cezaevi’nde tutuklu. “Cumhur İttifakı” sözcülerinin dediklerinin aksine “7 Ekim olaylarında kitlelere sokağa dökülün çağrısı yaptığı için” tutuklanmadı. Hakkında bu nedenle bir soruşturma, bir kovuşturma açılmadı. O da bu iftiralara karşı cezaevinden direniyor, kampanyasını cezaevinden sürdürüyor.

***

Cumhurbaşkanlığı seçimi büyük olasılıkla ikinci tura kalacak. Bu turda sandıklara iyice yüklenmek gerekiyor. Millet İttifakı’na dahil İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi de ikinci turda Muharrem İnce’yi destekleyeceklerini açıkladılar.
Bu, umudumuzu yükseltiyor.
24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte milletvekilleri de seçilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin yüzde 1-2 az oy alması ülkenin kaderini belirleyici ölçüde değiştirmiyor, fakat Halkların Demokratik Partisi’nin yüzde 10 barajının altında kalması AKP’ye fazladan 60-80 arasında milletvekili kayması anlamına geliyor. AKP ancak bu durumda TBMM’de çoğunluğu alabiliyor.
Bu, bıçak sırtında bir seçim. Stratejik düşünmek zorundayız. Oylarımızı duygularımız değil, mantığımız yönlendirmeli.
Mantıklı davranalım, umudumuzu koruyalım.

***

AKP’ye unutamayacağı bir ders verelim, “zulümle abat olunamayacağını” gösterelim.
Mutlaka sandığa gidelim.
Oylarımızı Türkiye’nin aydınlık geleceği için,
Barış için, özgürlük için, demokrasi için, kardeşlik için,
Çocuklarımıza mutlu, güzel, yaşanacak bir ülkeyi miras bırakabilmek için,
Kadın-erkek eşitliği için,
Doğamızı korumak için,
Hayvan hakları için Kullanalım.
Yazımı Tevfik Fikret’ten bir kıta ile noktalıyorum.

Zulmün topu var, güllesi var, kal’ası varsa
Hakkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü vardır.
Göz yumma güneşten ne kadar nuru kararsa
Sönmez ebedi her gecenin gündüzü vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda 28 Eylül 2018 | 4.747 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (2) 13 Temmuz 2018 | 190 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (1) 11 Temmuz 2018 | 235 Okunma Ağlamak 04 Temmuz 2018 | 275 Okunma Mutlu sona doğru 22 Haziran 2018 | 220 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar