"Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır" sözü sadece slogan değildir

Tv100 Gazetesi Yazarı Cihat Yaycı'nın bugünkü (08.12.2022)''"Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır" sözü sadece slogan değildir'' başlıklı yazısı.

Türk yurdu yani “Gökyurt Konağı” olan Kerkük konusunu konuşurken öncelikle meselenin Kerkük değil, “Musul Vilayeti meselesi” olduğunu vurgulamak gerekir.

Birinci Dünya Savaşı'nda, Lozan Antlaşması ve sonrasında konuşulan konu ve meselenin, içinde Kerkük’ün de bulunduğu, “Musul Vilayeti” olduğunu tarihi belgelerden kolayca anlıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin daha yeni kuruluğu günlerde “Musul Vilayeti” meselesi Türkiye’yi İngilizler ile neredeyse savaş noktasına kadar getirmişti.

1926 yılında anlaşma ile belirlenen “Brüksel hattı” da Musul sınırları idi. Türkiye’ye bu anlaşma ile verilen pay da Kerkük’ün de içinde bulunduğu Musul Vilayeti petrollerindendi.


Dolayısıyla değerli Zekeriya Kurşun Hocamızın da ifade ettiği gibi; “Erbil, Süleymaniye, Sincar, Tavuk, Tuzhurmatu, Telafer vesaire ve en önemlisi Kerkük de Musul Meselesi'nin içinde yer almaktadır. Bizim bu meseleyi küçük parçalara bölerek okuma lüksümüz yoktur. Coğrafya da, tarih de, bölgenin jeopolitiği de buna müsaade etmez. Zira coğrafya bu bölgenin kaderini bütünleştirmiştir.”

IRAK TÜRKLÜĞÜNE GİYDİRİLEN ATEŞTEN GÖMLEK VE ÇOK BOYUTLU KISKAÇ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ÇOK GİZLİ PLANLARIMIZ YİNE ÇÖP OLMUŞ… 26 Nisan 2024 | 324 Okunma ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 660 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.109 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 284 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.742 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar