Var mısın ki, yok olmaktan korkuyorsun!

Bugünlerde ölüm haberleri peş peşe geliyor. Hasan Karakaya abinin ölümünden sonra üç ölüm haberi daha geldi. Bunlardan bir edebiyatçı Yiğit Okur’du! Esas mesleği avukatlık olan ve 40 yıl bu...

Bugünlerde ölüm haberleri peş peşe geliyor. Hasan Karakaya abinin ölümünden sonra üç ölüm haberi daha geldi. Bunlardan bir edebiyatçı Yiğit Okur’du! Esas mesleği avukatlık olan ve 40 yıl bu mesleği icra eden Okur 60’ından sonra şiir ve roman yazmaya başlamıştı. 

Hulki Bey ve Arkadaşları, O Zaman Kim Söyleyecek Şarkıları, Deniz Taşları, Büyücü gibi 13 kitabı vardı. Türk edebiyatının saygın isimlerinden biri olan Okur 60 yaşından sonra niye edebiyata sarıldınız sorusuna “Yitirdiğim zamanı telafi etmeye çalışıyorum” diye cevap vermişti. İyi roman okumak için Okur iyi bir adresti. Mekanı cennet olsun.

Türk siyasi tarihine damga vuran isimlerden Ekrem Pakdemirli de yeni yılda hayata gözlerini yumdu. Anavatan Partisi’nin 1983’de iktidara gelmesiyle ivme kazanan ve öne çıkan Pakdemirli, Süleyman Demirel için söylediği “Çankaya’nın şişmanı” sözünün mimarıydı. Demirel’e hayli öfkeli olan Ekrem Pakdemirli’nin bir de meşhur bir anısı vardır. 1990’larda televizyonlarda bu hikayeyi sıklıkla anlatırdı. Kabaca şöyleydi: Demirel 1991 seçimleri kampanyası sırasında Akhisar’a gelir. “Bana oy verin, ilk 29 Ekim’de sizi il yapayım” der. Akhisarlılar yüksek oranda DYP’ye oy verirler. Seçimler 20 Ekim 1991’de yapılmıştır. Hükümet 20 Kasım’da kurulur. Bir sonraki yıl Akhisarlılar toplanır ve Demirel’e giderler. “Efendim bize oy verin, sizi ilk 29 Ekim’de il yapalım” demiştiniz. Size oy verdik bekliyoruz. Demirel bunun üzerine, “Ben size 29 Ekim dedim ama hangi yıl olduğunu söylemedim.”  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani Davası siyasi değildir, hatta az ceza verilmiştir! 20 Mayıs 2024 | 1.580 Okunma Ayhan Bora Kaplan haberleri muhalif ve FETÖ’cü gazetecilere servis edildi 17 Mayıs 2024 | 9.669 Okunma Ankara Emniyeti’ndeki skandallar Süleyman Soylu döneminde olsaydı... 15 Mayıs 2024 | 8.546 Okunma Ya Çatalca Jandarmada FETÖ var ya da birileri tezgâh peşinde 13 Mayıs 2024 | 93 Okunma Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar