Judith Miller olayı!

Yıl 2003. Bush yönetimi saçma sapan gerekçelerle Irak’ı işgal etmek istiyordu. Saddam Hüseyin’in elinde kimyasal silah var yalanını bütün dünyaya yutturmaya çalışmışlardı. Kimse...

Yıl 2003. Bush yönetimi saçma sapan gerekçelerle Irak’ı işgal etmek istiyordu. Saddam Hüseyin’in elinde kimyasal silah var yalanını bütün dünyaya yutturmaya çalışmışlardı. Kimse inanmadı ama Amerikan devleti Irak’ı işgal etti.  O dönemde Bush yönetimi dışarıya hiçbir bilgi sızdırmıyordu.

Ortada ABD açısından bir savaş vardı ve milli güvenliği ilgilendiren bir mesele oldu mu Cumhuriyetçilerle Demokratlar hemen birleşiyordu. Bush, o dönemin İngiltere Başbakanı Tony Blair’e dayandırarak Saddam’ın Nijer’den uranyum aldığını iddia ediyordu. Ortada uranyum yoktu ama bu yalan her yere yayıldı ve işgalin ana gerekçesi oldu.

Eski büyükelçi Joseph Wilson, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in Nijer’den kitle imha silahının yapımında kullanılan uranyum almaya çalışıp çalışmadığını araştırmakla görevliydi. Bu iddiaları kanıtlayacak bilgiler edinemeyen Wilson, daha sonra Bush yönetimini bulguları saptırmakla eleştirmişti. Hatta gazetelerde birkaç makale yazarak Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin gelen istihbaratı çarpıttığını söylemişti. Tam o sırada New York Times muhabiri Judith Miller ve Time muhabiri Matthew Cooper, Irak Savaşı sırasında Bush yönetimini eleştiren eski büyükelçi Joseph Wilson’ın, CIA ajanı Valerie Plame ile evli oldukları bilgisini isim vererek haberlerinde kullandılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani Davası siyasi değildir, hatta az ceza verilmiştir! 20 Mayıs 2024 | 1.552 Okunma Ayhan Bora Kaplan haberleri muhalif ve FETÖ’cü gazetecilere servis edildi 17 Mayıs 2024 | 9.667 Okunma Ankara Emniyeti’ndeki skandallar Süleyman Soylu döneminde olsaydı... 15 Mayıs 2024 | 8.546 Okunma Ya Çatalca Jandarmada FETÖ var ya da birileri tezgâh peşinde 13 Mayıs 2024 | 93 Okunma Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar