Enver Altaylı -Mustafa Özcan ilişkisi

FETÖ yapılanmasında terörist başı Gülen'den sonra gelen kişi Mustafa Özcan. Elindeki maddi gücü ve FETÖ ağıyla yakın zamana kadar her şeyi yapacak gücü vardı Özcan'ın. Şu anda...

FETÖ yapılanmasında terörist başı Gülen'den sonra gelen kişi Mustafa Özcan. Elindeki maddi gücü ve FETÖ ağıyla yakın zamana kadar her şeyi yapacak gücü vardı Özcan'ın. Şu anda dışarıda gücü nispeten devam ediyor. FETÖ içerisinde en etkili ikinci isim olan Özcan'ın ABD'de olduğu varsayılıyor.
Mustafa Özcan'ın Türkiye'deki bağlantıları çok önemli. Bunlardan biri de eski MİT mensubu ve bir dönem etkili olan Enver Altaylı. Altaylı FETÖ kapsamında tutuklu ve verdiği ifadeler son derece önemli. Altaylı-Özcan ilişkisinden önce Altaylı'nın verdiği ifadelere bir bakalım.
Kendi anlatımına göre son bir yıldır daha sık Belfast'ta vekalet savaşları konusunda Hukuk, Çatışma ve Barış Enstitüsünde çalışmalar yapıyor. Prof. Michael Semple ile birlikte çalışıyor. Michael Semple İrlandalı. Afganistan'da Taliban konusunda çalışmaları olmuş. 2008'de Kabil'de bir baskında yakalanmış ama birçok kişi tutuklanırken o ve Mervyn Patterson serbest bırakılmış. Belli ki Semple'in İngiliz istihbaratıyla yakın ilişkisi var.
Enver Altaylı eskiden beri Türki Cumhuriyetlere ilgisi olan biri. Özal'a da Demirel'e de danışmanlık yapmış. Buraya kadar her şey normal. Ne zaman Özcan'la ilişkisi başlamış, ondan sonraki süreç önem kazanıyor.

FETÖ'cü Özcan'la tanışma
Kendi ifadesine göre 1990'lı yıllarda Süleyman Demirel'e Orta Asya'da danışmanlık yaptığı sırada tanışıyor: Orta Asya Cumhuriyetleri'nden çok sayıda öğrenci gelince yerleştirme sorunu ortaya çıkmış. Bu konuda Demirel'i bilgilendiriyor. Demirel ona "Seninle Diyanet'ten birisi irtibata geçecek ve yardımcı olacak" demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani Davası siyasi değildir, hatta az ceza verilmiştir! 20 Mayıs 2024 | 1.619 Okunma Ayhan Bora Kaplan haberleri muhalif ve FETÖ’cü gazetecilere servis edildi 17 Mayıs 2024 | 9.675 Okunma Ankara Emniyeti’ndeki skandallar Süleyman Soylu döneminde olsaydı... 15 Mayıs 2024 | 8.546 Okunma Ya Çatalca Jandarmada FETÖ var ya da birileri tezgâh peşinde 13 Mayıs 2024 | 93 Okunma Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar